Početna >> Služimo još ideja >> 5 NAMIRNICA ZA BOLJE PAMĆENJE

5 NAMIRNICA ZA BOLJE PAMĆENJE

Pravilna ishrana igra bitnu ulogu u dobroj memoriji. Neka hrana je klinički dokazana kao moćan saveznik u poboljšanju pamćenja. Evo nekoliko namirnica koje bi trebalo da uvedete u svoju svakodnevnu ishranu.


 
Zašto ne početi sa poslasticom?

Crna čokolada, ako se svakodnevno konzumira u ograničenim količinama, ima moćna antioksidantska svojstva. Teobromin koji se nalazi u zrnima kakaoa poboljšava kognitivne funkcije i moć mozga da procesuira informacije. Nažalost, ova pozitivna svojstva se odnose samo na crnu čokoladu, ne na belu i mlečnu.
 
Paradajz sadrži ogromnu količinu antioksidanata koji se bore protiv propadanja ćelija. Likopen je moćan antioksidant koji uspešno uklanja slobodne radikale. Paradajz nije teško uključiti u redovnu ishranu, jer ga ima u svako doba godine u prodaji. Naravno, više koristi ćete imati od paradajza gajenog u bašti, naspram onoga iz plastenika.
 
Za riblje ulje se smatra da je jedan od najboljih sastojaka za poboljšanje moždanih funkcija jer sadrži omega-3 masne kiseline. Njih, zapravo, proizvode alge u morskom ekosistemu i možete ih uneti u organizam ako jedete ribu, uzimate riblje ulje u perlicama ili nađete nutritivne suplemente od algi.
 
Riblje ulje je, naravno, malo teško za konzumaciju zbog neprijatnog ukusa, ali borovnice su nešto najukusnije što vam može poboljšati pamćenje. Možete ih naći sveže, zaleđene ili u sokovima.
 
Zeleni čaj pomaže kod poboljšanja koncentracije, budnosti i pamćenja. Ne samo što možete da ga uzimate kao napitak, već ga možete dodati i u slatkiše.

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

ZEMLJE koje će zadovoljiti vaša nepca

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

RSS