Početna >> Služimo još ideja >> KAKO DA MODERNIZUJETE SVOJU SPAVAĆU SOBU

KAKO DA MODERNIZUJETE SVOJU SPAVAĆU SOBU

Umorni ste od dosadnog izgleda svoje spavaće sobe? Ne morate da potrošite čitavo bogatstvo da biste imali sobu koja izgleda kao da je izašla iz dizajn magazina. Pratite ovih pet lakih koraka i imaćete spavaću sobu na kojoj će vam svi pozavideti!

Korak 1: Boja čini čuda

Krečenje je jedno od najjednostavnijih i najboljih načina da promenite izgled sobe. Okrečite sve zidove u neku neupadljivu boju. Potom, na neke delove zidova zalepite široku samolepljivu traku da formirate pruge, bilo horizontalne ili vertikalne. Potom krečite između traka selotejpa u istoj boji koja je na podlozi, ali koja sadrži sjaj. Trenutno su aktuelni zeleni, bež i sivi tonovi, ali toskanski i mediteranski stilovi bogati narandžastom, zelenom, zlatnom i smeđom bojom sve više se uvlače u spavaće sobe.

 
Korak 2: Isecite tepih – promenite podove

Stručnjaci za dizajn enterijera preporučuju drveni pod u spavaćoj sobi. Izaberite taman ili svetao brodski pod, ili ga uradite tako da se drveni komadi ukrštaju. Takođe, preporučljivo je da tepih u spavaćoj sobi bude znatno manji od površine poda, kao i da ga jednom godišnje promenite, kako bi izgled sobe bio osvežen svaki put.

 
Korak 3: Prozori

I dalje imate one plave cvetne zavese iz osamdesetih koje guše vaše prozore? Odbacite ih u korist novih zavesa i jastuka u istom stilu, i dodajte ukrasnu ganišnu koja je duža od prostora koju zauzimaju prozori: tako se zavese neće zatvarati u potpunosti, što izgleda veoma lepo.
Ako niste ljubitelj zavesa, venecijaneri su imperativ, a trenutno se dizajn gurui zanimaju isključivo venecijanerima od drveta, veštačkog drveta i izolacionih materijala. Ljudi uglavnom naginju ka drvenim tonovima pri odabiru boje venecijanera kako ne bi odudarala od noćnih stočića koje imaju u sobi.
 

Korak 4: Osvetljenje

Transformišite atmosferu i stil svoje spavaće sobe menjajući osvetljenje. Igrajte se sa visećim lampicama, redizajnirajte postojeću podnu lampu ili se priklonite modernom stilu postavljajući manje lampe na noćne stočiće.
Okačite “nevidljive” police na zid za moderan stil ili na zid okačite više malih četvrtastih ogledala. I, ne zaboravite na sitnice – ručke fioka, kvake i luster morali bi da se uklapaju u novi stil, pa je i njih potrebno promeniti.


Korak 5: Novi nameštaj, ali ne baš

Ne morate da kupite kompletan nov nameštaj za novu sobu. Radije kupite neku farbu za nameštaj u smeloj boji, pa njom osvežite već postojeće komade. Možete ga (prefarbanog) čak i išmirglati kako biste učinili da izgleda malo starije, dali mu onaj šarm nameštaja kakav viđamo u vikendicama u dizajn magazinima. Vaš novi nameštaj nikad nije izgledao tako staro! I odlično mu stoji.
 

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

PERU za svačiji ukus

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

Forum

RSS Feed


Recepti, članci i još dosta zanimljivosti
Saznajte više...