Gastro pikanterije

DŽON BON DŽOVI OTVORIO HUMANITARNI RESTORAN
Rok muzičar Džon Bon Džovi i njegova žena Dorotea otvorili su gurmanski restoran ''Soul kičn'' u kome će gosti plaćati hranu koliko mogu, prenosi AP. Restoran u Red Benku u kome meniji nemaju cene, nudi kvalitetna jela gostima, a oni u kovertama na svakom stolu ostvaljaju novca koliko mogu.

Saznajte više...

HOLIVUDSKA GLUMICA DRU BARIMOR PROIZVODI VINO
Barimor Pinot Grigio je nastalo kao omaž njenoj porodici ljubitelja vina. Navodno, vino i nije tako loše, bar sudeći po zlatnoj medalji koju je osvojilo na jednom francuskom takmičenju, ali to je i uvek slučaj sa vinima koje još niste probali a etiketa vam je zapala za oko.

Saznajte više...

ŠTA JE MOLEKULARNA GASTRONOMIJA?
Molekularna gastronomija je nauka o kuvanju, ali se ovaj termin često koristi i da opiše novi pravac u kuvanju u kome kuvari istražuju nove mogućnosti u kuhinji uz pomoć nauke o čulima i hrani, pozajmljujući alatke iz laboratorija i sastojke koji se koriste u industrijskoj proizvodnji hrane, proizvodeći pritom prava remek dela kuvanja.

Saznajte više...

USKORO STIŽE VEŠTAČKO MESO
Prototip hamburgera uzgojenog iz matičnih ćelija izgledaće i imaće ukus kao i svaki drugi, rekao je tvorac veštačkog hamburgera na konferenciji za novinare, britanski naučnik Mark Post. Post je šest godina pokušavao da pretvori matične ćelije u meso, a prvi pokušaji su uključivali burgere od mišjih matičnih ćelija. Osim hamburgera, proizveo je i lignje, svinjetinu i na samom kraju i govedinu, prenosi Daily Mail.

Saznajte više...

PREJEDANJE OŠTEĆUJE PAMĆENJE
Osobe starije od 70 godina unose više od 2100 kalorija dnevno, što je prevelika količina energije za slabo aktivne osobe, prenosi portal "Vitamini". Kako navode američki naučnici, prejedanje udvostručuje rizik od gubitka pamćenja ili blagog kognitivnog oštećenja (MCI).

Saznajte više...

KUHINJA JELISAVETE KARAĐORĐEVIĆ
Kćerka kneza Pavla i kneginje Olge ni posle mnogo godina provedenih u inostranstvu nije zaboravila praznik koji je dočekala u Belom dvoru. - Još pamtim poslednji Božić u Beogradu iako sam tada imala samo četiri godine. Takvo ushićenje nikada više nigde nisam doživela - kaže kneginja Jelisaveta Karađorđević i razdragana kao dete otkriva da se još seća svih detalja tog slavlja.

Saznajte više...

DA LI STE ZA SUŠI?
Suši postoji još od 7. veka, ali način pripreme je tada bio drugačiji. Pročitajte kako su nekada pravili suši. Ako nikada do sada niste bili u suši baru, onda se nadamo da ćemo vas zainteresovati dovoljno da odete, ako ništa drugo, onda makar da probate. Naš prvi savet je – ako imate prijatelja koji ima iskustva sa sušijem – povedite ga. Ako ne, dajemo vam par smernica kako da bez straha iskusite jedinstveno iskustvo jedenja sušija.

Saznajte više...

BRZA HRANA STVARA ZAVISNOST
Brza hrana stvara zavisnost kao i heroin i cigarete i može da izazove gojaznost, pokazalo je najnovije istraživanje. Naučnici sa Istraživačkog instituta Skrips na Floridi ustanovili su da masna, slana i slatka hrana pokreće centre u mozgu koji izazivaju zadovoljstvo. Reč je o istim centrima koji se pokreću pomoću droge ili nikotina.

Saznajte više...

ZABAVNE ČINJENICE O HRANI
Za svakoga od nas postoji neka određena namirnica koju bismo mogli ili već jedemo svakoga dana. Ali, koliko zaista znate o njoj? Donosimo vam neke interesantne i zabavne činjenice o namirnicama koje se najčešće koriste, a koje možda niste znali.

Saznajte više...

GENI KRIVI ZA MASNOĆE
Gotovo svaki čovek pojede više holesterola nego što je potrebno! Nepravilna ishrana je, međutim, samo jedan od uzroka povišenog nivoa masti u krvi, a „krivci“ su i fizička neaktivnost, gojaznost posebno u predelu stomaka, pijenje alkohola i druge štetne navike. Iako mnogi smatraju da se holesterol „lepi“ samo za gojazne, iskustvo lekara pokazuje da povišen holesterol često imaju i mršavi.

Saznajte više...

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

TURSKA-kultura i bogatstvo gastronomije

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

Forum

RSS Feed


Recepti, članci i još dosta zanimljivosti
Saznajte više...