Početna >> Služimo još ideja >> KAKO DA UBRZATE PRIPREMU DORUČKA

KAKO DA UBRZATE PRIPREMU DORUČKA

Jutarnje spremanje za posao, pogotovo ako imate decu, dovoljno je haotično – ko ima vremena za spremanje doručka? Ali, pošto znamo da je doručak najvažniji obrok, umesto da ga preskočite, samo ga pojednostavite! Evo kako možete da pojednostavite ovaj jutarnji ritual.


 
Isplanirajte obrok
 
Pripremite sve što možete veče pre. Ukoliko planirate da napravite omlete, iseckajte povrće. Ako želite mlečni šejk, iseckajte voće da biste ga ujutru samo ubacili u blender s ostalim sastojcima.
 
Unapred skuvajte kafu
 
Kafa se, za većinu nas, podrazumeva uz doručak. Često ga i menja, što nije preporučljivo. Skratite vreme kuvanja kafe za pola tako što ćete napuniti posudu aparata vodom i dodati mlevenu kafu u za to predviđeni dispenzer pred odlazak na spavanje. Ukoliko imate automatizovani aparat za filter-kafu, samo podesite tajmer. Ukoliko ga nemate, sve što je potrebno da uradite je da aparat ujutru uključite.
 
Sačuvajte red
 
Neka sređivanje bude nikad lakše tako što ćete, umesto keramičkih, koristiti kartonske tanjire i plastični escajg ili tako što ćete spremati jednostavan doručak za čiju pripremu nije potrebno mnogo šerpi, tiganja ili posuda, poput putera i džema, smrznutog peciva ili kifli i krem sira.
 
Izbegavajte nepotrebne radnje
 
Istrošite se malo više kupovinom sveže ceđenog soka od pomorandže za vikend kada možete uživati u sporom doručku. Radnim danima, umesto da cedite pomorandže, pijte sok od pomorandže iz tetrapaka kako biste uštedeli dragocene jutarnje minute. 
 
Radite više stvari odjednom

 
Dok se hleb tostira i kafa se sprema, uradite šta možete da biste se pripremili za izlazak iz kuće. Spakujte svoju tašnu, spremite užine deci ili se našminkajte.

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

PERU za svačiji ukus

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

Forum

RSS Feed


Recepti, članci i još dosta zanimljivosti
Saznajte više...