Početna >> Služimo još ideja >> 3 NAMIRNICE KOJE BI SVE ŽENE TREBALO DA JEDU

3 NAMIRNICE KOJE BI SVE ŽENE TREBALO DA JEDU

Raznovrsna i uravnotežena ishrana je temelj zdravog života, ali to isto znači da treba unositi različite namirnice u zavisnosti od pola. Iako postoje namirnice koje svi treba da jedu, muškarci i žene imaju različite zdravstvene probleme, pa im više odgovaraju različite namirnice u ishrani. Evo tri namirnice koje bi sve žene trebale da jedu.


 
Bundeva
 
Bundeva, kao i ostalo narandžasto/žuto povrće i voće je prepuna karotenoida kao što su alfa i beta karoten. Karotenoidi treba da budu uključeni u svakodnevnu ishranu, jer poboljšavaju zdravlje i mogu smanjiti rizik od raka dojke i jajnika.
 
Seme lana
 
Seme lana je izvor omega 3 masnih kiselina i smanjuje rizik od dobijanja raka dojke i srčanih tegoba. Ima anti-upalno dejstvo što je dobro za sprečavanje artritisa, dok njegov pozitivan učinak na varenje može da pomogne kod sindroma nervoznih creva, što su dva oblika bolova češća kod žena nego kod muškaraca.
 
Losos
 
Losos ima mnogo zdravstvenih koristi za žene. Ne samo da je bogat gvožđem – koje je najbitnije kod žena koje se bliže menopauzi – već je bogat i omega 3 masnim kiselinama koje pomažu pri oslobađanju od stresa (koji je jednako prisutan i kod žena i kod muškaraca) i sprečava promene raspoloženja. Losos takođe može da utiče na povećanje inteligencije bebe ako ga žena jede u trudnoći.

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

PERU za svačiji ukus

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

Forum

RSS Feed


Recepti, članci i još dosta zanimljivosti
Saznajte više...