Početna >> Gastro destinacije >> Brisel, sladak kao čokolada

Brisel, sladak kao čokolada

Belgijanci uživaju u hrani i piću i mnogi već smatraju da je Brisel postao glavni grad Evrope zato što se najbolja jela francuske kuhinje ne spremaju u Parizu već u Briselu.

Gastro-uživanja u Ulici mesara


U centru Brisela, samo tri koraka od glavnog trga, možete da pronađete najbolje restorane i uživate u specijalitetima kao što je mouls marnije, jelo pripremljeno od različitih vrsta dagnji.
Malena ulica koja liči na našu Skadarliju je Ulica mesara. To je pešačka kamena ulica i mali spektakl koji ne treba zaobići. Obe strane ulice pretrpane su stolovima za kojima možete da ručate tokom čitave godine, jer su grejalice smeštene iznad glava gostiju.Ažurni konobari mame mušterije morskim delikatesima i neobičnim novotarijama, kao što je riba koja peva.
Od kafane “L'alijans”, omiljenog mesta Briselaca, u kojoj se mnogi svakodnevno hrane, preko grčkog restorana “Plaka”, vijetnamskog “Lotus blu” restorana, u ovom delu grada raznovrsnih nacionalnih kuhinja i pića ima za svačiji ukus, a tu je i ponuda od neverovatnih 400 vrsta piva.
Najviše pažnje, međutim, pleni belgijska čokolada, koja se sliva kao vodopad u izlozima poslastičarnica. Čokoladu možete da kupite u čvrstom i tečnom stanju, u malim i velikim pakovanjima, belu, smeđu ili crnu, kao bajaderu ili kao bombonu. Svejedno, skupa je i slatka kao i grad Brisel.

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

ZEMLJE koje će zadovoljiti vaša nepca

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

RSS