Početna >> Gastro destinacije >> ČUVENI SALAŠ 84

ČUVENI SALAŠ 84

Na Salašu 84 sve miriše na tradiciju. Salaš se greje starim kaljevim pećima, krovovi su ručno šiveni trskom, a u pod i zidove ručno je ugrađena cigla koja je pečena po specijalnom kalupu - kao pre dvesta godina.

Salaš ima prelepo jezero sa kaskadnim vodopadima, prošarano ostrvcima i mostovima. Svuda su mirisi lipe i bagrema. Konji trče unaokolo. Labudovi i divlje patke plivaju jezerom. Pogled je na sve strane umirujući, pastoralan i gotovo magičan. Izvučeni iz vreve putovanja, žurbe i trke sa vremenom, turisti će se odjednom naći u oazi koja će im nahraniti sva čula, povratiti snagu i spokoj.Na samom salašu sve je lepo isprojektovano i zapadnjački uredno, a oko njega je tiha, retko naseljena bačka ravnica. Pravo sa glavne kapije pruža se pogled na veliki centralni objekat restauriran do perfekcije.
Nekadašnja salaška kuća sa lepim, gustim, trščanim krovom, nimalo nije izgubila od svoje lepote kombinovanjem tradicionalnih i savremenih materijala.

U blizini salaša, na ulazu u naselje Kać nalazi se jezero Crni vir, nekadašnji rukavac Dunava. Bogato je krupnim primercima šarana, amura, štuke, babuške, deverike i tolstolobika, pa predstavlja raj za ribolovce. Prostrane oranice oko Salaša 84 su bogata lovišta nastanjena fazanima, zečevima i srnama.

Hrana je jedinstven doživljaj na Salašu 84. Pripremaju je kuvari koji tajne vojvođanske kuhinje uče s kolena na koleno, generacijama. Hrana se gotovi u glinenim posudama, kao i pre dvesta godina, a peče u velikim izvornim pećima koje su sačuvane kroz istoriju.
Sve namirnice, sveže i prirodno uzgajane, potiču ili sa samog salaša ili od okolnih seoskih gazdinstava.
Recepti su stari i jedinstveni, pa je gastronomsko iskustvo neponovljivo.

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

TURSKA-kultura i bogatstvo gastronomije

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

RSS Feed


Recepti, članci i još dosta zanimljivosti
Saznajte više...