Početna >> Gastro pikanterije >> HOLANDSKI BAR U KOJI DONOSITE SVOJU HRANU

HOLANDSKI BAR U KOJI DONOSITE SVOJU HRANU

Basis je novi bar otvoren u Amsterdamu u koji možete doneti svoju hranu i nastao je kao odgovor na krizu koja je zahvatila ovaj grad. Poslednje dve godine 10% kafića u Amsterdamu je zatvoreno, ali novi i neobični koncept omogućuje Basis-u da posluje profitabilno.


 
Kada je kriza prvi put zahvatila Evropu, činilo se da se Holandija dobro bori sa njom, ali nakon što je stara vlada pala usled nesuglasica u vezi sa budžetom, pojavili su se prvi znaci ekonomske krize. Grupa mladih entuzijasta rešila je da ne obraća pražnju na ovu situaciju i otvorila ovaj jedinstveni bar bez nekih većih ulaganja. Bar mušterijama dozvoljava odličan koncept gde mogu da donesu jela koja su naručili u nekim jefitnijim lokalima. Oni im samo obezbeđuju posuđe, escajg i slavete, ali i mikrotalasne rerne u kojima mogu podgrejati hranu. Sve što treba da urade je da plate pića koja naruče.
 
Momci koji stoje iza ovog projekta imaju iskustva u keteringu i iako su smatrali da je to veoma zabavno, procenili su da je tržište veoma ograničeno i da nisu mogli da stvore onako opuštenu atmosferu koju su želeli.
 
Prosečni obrok u Amsterdamu košta najmanje 20 eura bez pića dok u Basis baru ljudi mogu i dalje da imaju osećaj da jedu van kuće, ali da plate samo piće. Neki gosti donose jela koja su spremili kod kuće i u baru se može videti sve i svašta - od sušija do topljenog sira. Za one koji ne umeju sami da kuvaju restoran ima listu restorana koji vrše dostavu tako da možete nešto naručiti i na licu mesta.
 
Basis, zajedno sa holandskim restoranima ne želi da nešto tako beznačajno kao što je ekonomska kriza negativno utiče na društveni život u prestonici. Ovaj koncept dozvoljava onima koji nemaju mnogo para da izađu u grad i pojedu obrok sa prijateljima.

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

BISERI LJUBLJANE

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

RSS