Početna >> Služimo još ideja >> KAKO DA IZABERETE NAOČARE ZA SUNCE

KAKO DA IZABERETE NAOČARE ZA SUNCE

Kada je u pitanju kupovina naočara za sunce, važno je imati na umu činjenicu da one mogu imati dve funkcije. Naočare za sunce mogu biti važan modni detalj, ali što je važnije, štite vaše oči od sunca.


 
Toliko je različitih stilova u ponudi da izbor naočara za sunce ponekad može biti naporan proces. Postoje neke stvari koje biste trebali uzeti u obzir prilikom kupovine sledećeg para naočara.
 
Ne samo da naočare za sunce morate nositi da biste oči zaštitili od nepovoljnih uticaja sunčeve svetlosti, već će one biti i modni detalj. Osim što su praktične, naočare za sunce su zanimljiv detalj i osvežiće svaki modni stil. Ono zbog čega su naočare za sunce zanimljive su različiti stilovi, boje ramova, kao i boja stakala.
 
Kada počnete da razgledate različite stilove naočara za sunce, ne zaboravite da je vašim očima neophodna zaštita od ultraljubičastog zračenja. Sa pravim naočarima za sunce, zaštitićete oči od bilo kakvih oštećenja izazvanih suncem. Oštećenja do kojim može doći usled nepovoljnog zračenja sunca su, na primer, katarakta i oštećenje mrežnjače. Čak se može dogoditi da vam oči izgore od sunca. Vaš vid je dragocen i trebalo bi da je zaštićen.
 
Prilikom izbora novog para naočara za sunce, tražite one kod kojih su stakla dovoljno velika da su vam oči prekrivene u potpunosti. Model koji je dobar, a ujedno i moderan je onaj kod kojih stakla uokviruju oči u potpunosti i naležu blizu lica. Ovaj tip naočara je neophodnost ako dosta vremena provodite na otvorenom; takođe su čvršće od većine drugih modela naočara za sunce. Ovakve naočare za sunce sprečiće UVA i UVB zrake da dopru do očiju iznad, pored i čak i ispod stakala.
 
Naočare za sunce bi trebalo da blokiraju 99% UVA i UVB zraka. Većina naočara na sebi ima oznaku procenta UVA i UVB zraka koje blokiraju. Ukoliko te oznake nema, nemojte ih kupovati. Takve naočare za sunce su najčešće bacanje para.
 
Stakla na naočarima za sunce mogu biti gotovo bilo koje boje koju možete zamisliti. Ukoliko želite ozbiljno da zaštitite svoje oči, onda birajte zelena, siva, ili braon stakla. Ove tri boje redukuju bljesak sunca bez da vam smanjuju vidljivost. Ostale boje ili neće smanjiti bljesak, ili su stakla toliko debela da će vam zamutiti vid.
 
Razmislite takođe i o polarizovanim staklima, iako to nije pravi izbor za svakoga, niti su dobra za svakodnevnu upotrebu. Ukoliko provodite dosta vremena napolju, na putu, ili u vodi gde bljesak sunca može biti opasan i za vas i za druge ljude, onda su polarizovana stakla pravi izbor. Ovakva stakla su obavezan izbor ukoliko dosta vozite, jer polarizovanje stakala drastično smanjuje bljesak sunca.
 
I na kraju, pre finalnog izbora i kupovine, budite sigurni da se ram naočara za sunce lepo slaže sa oblikom vašeg lica.

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

PERU za svačiji ukus

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

Forum

RSS Feed


Recepti, članci i još dosta zanimljivosti
Saznajte više...