Početna >> Služimo još ideja >> KAKO DA KOD KUĆE URADITE ODLIČAN PEDIKIR

KAKO DA KOD KUĆE URADITE ODLIČAN PEDIKIR

Nema mnogo toga što opušta više od pedikira. Odlazak u kozmetički salon i sređivanje stopala i noktiju je iskustvo u kome mnogi ljudi veoma uživaju. Pedikir, međutim, može biti skup, posebno ako ga obavljate često. Klasičan pedikir može postati skupa navika, i iako vam pomaže da izgledate lepše i da se lepše osećate, može biti udarac na budžet. Sam odlazak u salon takođe može biti zamarajući. Dakle, šta je to što možete da uradite ukoliko ne možete priuštiti pedikir ili ako vas mrzi da idete do salona? Na sreću, pedikir se lako može uraditi i kod kuće! Sa odgovarajućom opremom, možete se opustiti uz pedikir kod kuće bez trošenja ikakvog novca.


 
 
Postoji određena oprema koja vam je potrebna za pedikir i mnoge stvari verovatno već imate kod kuće. Kamen za pete, lavor, lak za nokte, bazni lak i sjaj za nokte, aceton, peškir, alatka za guranje zanoktica, tupferi ili vata, so ili šećer, i losion su neke od stvari koje su vam potrebne za pedikir kod kuće.

Počnite tako što ćete skinuti stari lak za nokte acetonom ili sredstvom za skidanje laka bez acetona. Sipajte malu količinu acetona na komadić vate i u potpunosti uklonite lak sa noktiju.
      
Pripremite kupku za noge. Ukoliko nemate masažer-kadicu za stopala, uzmite lavor koji je dovoljno velik da vam u njega stanu stopala, ili čak napunite kadu i sedite na ivicu. Napunite lavor vrelom vodom (onoliko vrelom koliko možete da izdržite), dodajte sapun ili soli za kupanje. Ubacite stopala u vodu i opustite se.

Onda kada su vam stopala čista, vreme je da uklonite mrtvu kožu. Počnite kamenom za pete i trljajte ogrubelu kožu dok ne omekša. Ukoliko vam je koža i dalje gruba, pomešajte so ili šećer sa malo vode i istrljajte ovom smesom stopala. Isperite stopala i osušite ih peškirom.

Dok vam je koža stopala i dalje meka od vode, pogurajte zanoktice ka korenu noktiju. Upotrebite posebnu alatku za ovo ako su zanoktice posebno uporne.

Skratite nokte na nogama grickalicom za nokte, a zatim ih isturpijajte.

Namažite noge kremom. Ovo će pomoći koži da zadrži vlažnost.

Kada je krema upila, namažite nokte omiljenim lakom za nokte. Nanesite prvo jedan sloj baznog laka, zatim dva sloja laka u boji, i na kraju zaštitni sloj.
 
Pedikir kod kuće je jednostavan i jeftin. Sledeći put kada budete želeli da se opustite, priredite sebi ovo zadovoljstvo.

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

ZEMLJE koje će zadovoljiti vaša nepca

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

RSS