Početna >> Služimo još ideja >> KAKO DA NAĐETE POSAO U KOJEM ĆETE UŽIVATI

KAKO DA NAĐETE POSAO U KOJEM ĆETE UŽIVATI

S obzirom na to da trećinu svog života provedemo na poslu, veoma je bitno da pronađemo posao koji nam se dopada i u čijem obavljanju uživamo. Ako vam je muka svaki put kada pomislite da ujutru treba da idete na posao, vreme je da pogledate i pokušate da nađete neki drugi posao, posao koji vam odgovara.


 
Istražite svoje interese
 
Novac je važan, ali nije sve u novcu. Ako svoj trenutni posao radite samo zbog novca, onda postoji velika mogućnost da radite nešto što ne volite. Umesto brige oko plaćanja računa, usredsredite se na razmišljanje o tome koji je to posao koji bi vam odgovarao. Ako ste umetnički nastrojena ličnost, možda će vam odgovarati pisanje ili dizajniranje enterijera. Ako ste radoznali ili analitički nastrojeni po prirodi, naučna ili medicinska karijera bi mogla da vam odgovara. Ako volite da radite sa rukama, neki mehanički posao, zanatski ili rad za kompjuterima bi vam odgovarao.
 
Razmislite o svom trenutnom poslu
 
Pre nego što počnete potragu za novim, razmislite dobro šta ne volite kod trenutnog posla. Da li je to sam posao, okruženje, saradnici ili šef? Ako zaista uživate u samom poslu, onda potražite isti na nekom drugom mestu. Međutim, ako ne volite sam rad, onda je vreme da se oprobate na nekom novom polju.
 
Istražite procene o karijeri
 
Neki sajtovi na engleskom jeziku poput CareerPath.com i CareerExplorer.net, kao i mnogi drugi, nude vam testiranja o proceni šta vas interesuje u karijeri. Tokom istraživanja shvatićete šta vam se dopada, da li je to rešavanje problema ili istraživanje, rad sa ljudima ili nastavni program, ili uživate u timskom radu ili upravljanju ljudima, radu u kancelariji. Ovo vam može pomoći oko otkrivanja prave karijere za sebe.
 
Idite na neke kurseve
 
Ako ste još nesigurni šta biste voleli da radite ili smatrate da je vaše obrazovanje potrebno dići na viši nivo, onda krenite na neke kurseve usavršavanja. Možete ići na časove ili seminare. Čitajte i istražite o dodatnim veštinama koje su vezane za vaš posao.
 
Volontirajte
 
Ako još uvek niste sigurni u pravi korak pri promeni karijere, volontirajte u oblasti koju biste želeli kao novi posao. Volontiranje će vam približiti to određeno polje interesovanja, a vi ćete shvatiti da li vam se dopada nova vrsta posla.
 
Ne žurite
 
Najgore što možete da uradite je da samo odete i date otkaz. Osim ako imate neku veliku ušteđevinu, naravno; u suprotnom, to bi mogla da bude finansijska katastrofa. U današnje vreme, postoji mogućnost da mesecima nećete naći novi posao. Budite pametni i nemojte davati otkaz dok ne budete imali siguran posao na drugom mestu.

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

PERU za svačiji ukus

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

Forum

RSS Feed


Recepti, članci i još dosta zanimljivosti
Saznajte više...