Početna >> Služimo još ideja >> KAKO DA SE HRANITE NA OGRANIČENOM BUDŽETU

KAKO DA SE HRANITE NA OGRANIČENOM BUDŽETU

Ova veština je, s obzirom na trenutno stanje svetske ekonomije i konstantan rast cena namirnica, veoma važna. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći u tome.
 

Kupujte više za manje

Pravljenje zaliha i štednja novca možda zvuči preterano, ali kada planirate unapred i u kupovinu odlazite sa spiskom i kupujete veća pakovanja koja su povoljnija, na kraju ćete zapravo uštedeti. Kupujte velika pakovanja namirnica koje se teško kvare, kao što su: brašno, šećer, testenina, puding, šlag, pirinač, pasulj, sočivo...

Jedite kod kuće

Jeftinije je da se hranite kod kuće. Iznenadili biste se koliko je zapravo jednostavno spremiti kod kuće neka od vaših omiljenih restoranskih jela.

Grickajte pametno

Grickalice koje kupujete deci mogu biti veoma skupe kada se računi na kraju meseca saberu. Umesto da kupujete male kesice, posetite specijalizovane radnje proizvođača gde se prodaje rinfuz po dosta povoljnijim cenama.

Kupujte pametno

Meso je jedna od najskupljih namirnica. Kupujte jeftinije delove i razmislite o tome da smanjite količinu mesa koju jedete. Neki jeftiniji delovi, naročito junetine, koje ljudi izbegavaju zbog suvoće i žilavosti nakon kuvanja, nakon dužeg kuvanja u ekspres loncu mogu postati meki kao duša, a imaju puniji ukus od mesa mlađih životinja.

Nosite ručak na posao

Potrebno je samo nekoliko minuta da sebi spremite sendvič ili u kutijicu spakujete ostatke od jučerašnjeg ručka. Ovako ćete i dalje imati ukusan obrok, ali ćete potrošiti manje novca.

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

ZEMLJE koje će zadovoljiti vaša nepca

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

RSS