Početna >> Služimo još ideja >> KAKO DA VOĆE TRAJE DUŽE

KAKO DA VOĆE TRAJE DUŽE

Da li ste se ikada pitali postoji li način da voću duže održite svežinu? Niko ne voli kada mu se voće pokvari za samo nekoliko dana. Umesto da svakih par dana kupujete novo sveže voće, zašto ne biste naučili da mu duže održite svežinu?


 
Prilikom kupovine dobro pregledajte voće. Pokušajte da kupite najsvežije moguće plodove. Izbegavajte voće koje je udareno ili oštećeno ili ima gnjile fleke. Ovo su prvi simptomi kvarenja voća.
 
Upoznajte svoj frižider. Saznajte u kojoj pregradi je najbolje čuvati voće. Većina bobičastog voća će se najbolje očuvati u donjoj fijoci u frižideru, jer se ona najređe otvara i ima sposobnost da kontroliše količinu vlažnosti vazduha. Međutim, ako su u pitanju banane, kruške, breskve, pomorandže ili slično voće, njih nemojte čuvati u frižideru, već na sobnoj temperaturi, van domašaja direktne sunčeve svetlosti.
 
Ukoliko ne želite da ubrzate proces sazrevanja voća, nemojte ga čuvati u papirnim kesama. Mali prostor će imati veću koncentraciju gasova koje ispušta voće koje je u procesu sazrevanja. Ako se ti gasovi nalaze na istom mestu kao i voće, pomoći će mu da brže sazri do stepena da će se pokvariti. Ukoliko je jedna voćka počela da se kvari, a nalazi se blizu, ili čak dodiruje drugo voće, uklonite je kako se i ostalo voće ne bi pokvarilo.
 
Saznajte kako se čuva različito voće. Na primer, kao što smo već rekli, bobičasto voće je potrebno čuvati u frižideru, dok za veće voće to nije potrebno, osim ako ne želite da ga ohladite pred konzumiranje. To su banane, breskve, kruške i lubenice.

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

ZEMLJE koje će zadovoljiti vaša nepca

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

RSS