Početna >> Služimo još ideja >> KAKO DECU NATERATI DA PROBAJU NOVU HRANU

KAKO DECU NATERATI DA PROBAJU NOVU HRANU

Mnogim roditeljima je na vrhu liste prioriteta da pronađu način da svoju izbirljivu decu upoznaju sa novim namirnicama. Iako ovo može delovati kao nemoguća misija, ipak postoji par trikova koji vam mogu pomoći.


 
Pravite više hrane koja se jede rukama: priznajte – deca više vole da jedu rukama. Mini zalogajčići su idealni za dečiju ishranu, jer na jednom tanjiru možete kombinovati više manjih porcija. Na primer, kada pohujete piletinu, umesto šnicli, pravite komade veličine zalogaja. Kada uđete u štos, na ovaj način ćete deci lako “prošvercovati” i namirnice koje ne vole. Neke od ideja bi bile: kockice sira, mini šargarepa, čeri paradajz...
 
Dajte hrani zanimljiva i kreativna imena. Na primer, deca će radije pojesti “šargarepu za rendgenski vid” nego običnu šargarepu. Možete poslužiti sir na drvetu (brokoli preliven sirom) ili čamce sa ruskom salatom (lističi zelene salate punjeni ruskom salatom).
 
Pravite dipove.
Napunite nekoliko činijica sa različitim dipovima i sosovima (majonez, tartar sos, kečap...) i stavite ih deci na dohvat ruke.
 
Ako je ikako moguće, uzgajajte svoju hranu. Deca obožavaju da pomažu prilikom rada u bašti i veća je šansa da će jesti nešto što su negovali još iz semena. Ako već nemate baštu, kupite saksije začinskog bilja i gajite ga na terasi ili prozoru. Ovako ćete deci od malena razviti naviku da jedu zeleniš.

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

ZEMLJE koje će zadovoljiti vaša nepca

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

RSS