Početna >> Služimo još ideja >> KAKO SE JEDE AVOKADO

KAKO SE JEDE AVOKADO

Avokado je poreklom iz Južne Amerike i u tim krajevima je poznat i kao “krokodilska kruška”, jer izgledom i spoljašnjošću pomali liči na krokodila. Avokado je trenutno najpopularniji u Meksiku i zapadnom delu Amerike gde se najviše gaji. Smatra se za veoma zdravu i nutricionistički gledano veoma bogatu namirinicu. Najviše obiluje vitaminima E i B, a takođe ima i puno kvalitetnih vlakana, kao i mineral kalijum i mnoge druge.


 
Avokado kao salata. Može se koristiti za salatu u mešavini sa ostalim sastojcima kao što su: krastavac, luk, paradajz, paprika, biber, limunov sok i so.
 
Avokado kao predjelo. Pronađite zreo avokado, presecite ga na dva dela, izvadite košticu. Zatim u njegovo udubljenje sipajte malo limunovog soka, dodajte barene račiće i prelijte limunom. Preko toga stavite malo pavlake.
 
Avokado kao sos. Sos od avokada se zove gvakamole i pravi se tako što se avokado izgnječi viljuškom, zatim mu se dodaje limunov sok, malo ljute paprike i najsitnije iseckani luk i paradajz.
 
Avokado kao dodatak obroku. Jednostavno ga isecite napola, prelijte ga limunovim sokom, biberom i solju i jedite ga u sendviču, uz hleb ili obrok.
 
Napomena:
 
• Pored toga što se može koristiti kao hrana, avokado ima i sjajna lekovita dejstva i pomaže u zaštiti srca, snižava holesterol, sprečava bolest prostate itd.

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

PERU za svačiji ukus

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

Forum

RSS Feed


Recepti, članci i još dosta zanimljivosti
Saznajte više...