Početna >> Služimo još ideja >> KAKO SE ZGUŠNJAVAJU SOSOVI

KAKO SE ZGUŠNJAVAJU SOSOVI

Postoji nekoliko različitih metoda koji se mogu upotrebiti da bi se zgusnuli sosovi, ali neki su bolji od ostalih i mogu se koristiti za razna jela. Različitim sosovima su potrebni različiti agensi za zgušnjavanje. Za supe, moče i kremaste supe se koristi zaprška, dok se sosovi od voća i povrća najbolje zgušnjavaju uz pomoć gustina. Najvažnije je da počnete sa samo malom količinom agensa sa zgušnjavanje, jer i mala količina može zgusnuti veću količinu tečnosti.


 
Dodajte brašno u sos od pavlake da biste ga zgusnuli. Dodajte malo brašna, oko 1 kašiku, i ponavljajte postupak sve dok ne dobijete željenu gustinu. Ako pravite slatki sos od pavlake, umesto brašna korisite žumance da sos ne bi izgubio slatkoću.
 
Za sosove od voća i povrća koristite gustin. Gustin sosu neće promeniti ukus i neće ga zgusnuti onoliko koliko to čini brašno. Pomešajte 1 kašiku gustina sa 2 kašike ledene vode, a zatim to umešajte u sos. Nakon toga, sos je potrebno krčkati oko 15 minuta da bi gustin proradio.
 
U sosove na bazi vina dodajte puter. Puter se lepo uklapa u ovakve sosove, jer ublažava jaki ukus vina. Puter prvo isecite na kockice, a zatim ih pažljivo umešajte u sos na najnižoj temperaturi.

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

TURSKA-kultura i bogatstvo gastronomije

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

RSS