Početna >> Služimo još ideja >> KAKO UKLONITI SITNE KOSTI SA RIBLJIH FILETA

KAKO UKLONITI SITNE KOSTI SA RIBLJIH FILETA

Da li i vas nerviraju nezgodne sitne kosti koje vire ispod površine ribljih fileta kao neke iglice? Možete zamoliti radnika u ribarnici da ih ukloni umesto vas. Ali, uz malo vežbe, istrajnosti i uz pomoć pincete, možete to i sami uraditi.Ove kosti svakako morate ukloniti. Jer ako ih zagrizete ili, još gore, ako se zagrcnete na neku od njih, to može biti veoma neprijatno iskustvo. Nažalost, ove kosti su suviše sitne i klizave da biste ih vadili prstima. Najbolji alat za ovo je obična pinceta ili posebna pinceta za vađenje ribljih kostiju.

Pronađite kosti

Na radnu površinu spustite filet tako da je koža sa donje strane. Prstima opipajte filet po dužini. Ove kosti se najviše nalaze na najdebljem delu fileta prema sredini.
Ove kosti pridržavaju mišiće i prstima ćete moći da opipate njihove vrhove. One su raspoređene na jednakim rastojanjima i što su bliže glavi, to su veće, a sitnije prema repu. Ako ne možete da ih nađete, onda ih je neko u ribarnici već uklonio.

Uhvatite vrh koske

Nakon što ste je našli, nežno pritisnite meso uz vrh tako da koska još više izađe. Uhvatite je pincetom.

Pažljivo izvucite kosku

Kada pokušate da izvučete kosku, osetićete blagi otpor. Pažljivim, ali odlučnim pokretom izvucite kosku iz fileta u jednom glatkom potezu. Ove kosti su nagnute pod blagim uglom prema glavi pa vucite iz tog pravca.

Ponovite sa ostalim kostima

Nakon nekoliko kostiju, ići će vam sve bolje i bolje, lakše ćete izvlačiti kosti i imati bolji osećaj koliku silu da primenite da biste kost izvukli. Nastavite dok filet potpuno ne očistite od kostiju.

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

ZEMLJE koje će zadovoljiti vaša nepca

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

RSS