Početna >> Služimo još ideja >> KOJA RIBA JE NAJBOLJA ZA ROŠTILJ?

KOJA RIBA JE NAJBOLJA ZA ROŠTILJ?

Riba pečena na roštilju ima mnogo lepši ukus nego ona spremljena na neki drugi način. Međutim, nije sva morska hrana podesna za gril. Kako onda najbolje odabrati?


           
Za početak, dobro bi bilo izabrati ribu koja se neće raspasti prilikom pečenja. Ovo su ribe sa čvrstim mesom kao što su losos, tuna, sabljarka… Dobar izbor su i masne ribe, kao što su sveže sardine ili skuša. One su dobre jer neće biti važno ako predugo ostanu na vatri, a ukus će svakako biti odličan.
 
Prilikom kupovine ribe za roštilj važno je uzeti ribu sa kožom. Ona će zaštititi ribu i sprečiti da se tokom pripreme meso raspadne; plus, riba će biti sočnija i ukusnija. Manje ribe, tipa sardina, mogu se očistiti i napuniti svežim biljem i citrusima.
 
Možete grilovati i gambore i školjke. Oni se brzo pripremaju, a poprimiće aromu dima koja će se dobro uklopti sa ostalim ukusima. Gambore možete staviti na ražnjiće, pržiti u tiganju ili čak direktno na grilu.
 
Problem koji se često javlja prilikom grilovanja ribe je to što se ona lepi za roštilj. Jedan od načina da se sa ovim izborite je da rešetke roštilja uvek temeljno čistite. Veoma je važno (i ovo odnosi se na svu hranu koja se priprema na roštilju) da je roštilj dovoljno vruć pre nego što na njega stavite hranu. Takođe, prilikom pečenja ne okrećite hranu suviše često, jer je bitno da se uhvati korica koja će olakšati okretanje.

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

ZEMLJE koje će zadovoljiti vaša nepca

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

RSS