Početna >> Služimo još ideja >> KUĆNI APARATI ZA KAFU – DA LI SU GUBLJENJE VREMENA?

KUĆNI APARATI ZA KAFU – DA LI SU GUBLJENJE VREMENA?

Nekada statusni simbol ultra glamuroznih likova; danas uobičajeni aparat u domaćinstvima – aparat za kafu je na mala vrata ušao u kuhinje širom sveta, Ali, da li su koristi od posedovanja aparata za kafu dovoljne da im obezbede redovnu upotrebu?


 
Izbegavajte da vam aparat skuplja prašinu

Posedovanje aparata za kafu ima mnoge prednosti – i mnoge od njih su protraćene u prezauzetom domaćinstvu. Pre nego što se upustite u kupovinu aparata za kafu, uzmite u obzir vreme pripreme kafe uz pomoć ovakvog aparata koje varira od jednog do drugog modela. Tradicionalni aparati za espreso zahtevaju posebno mlevenu kafu i oko njih ima mnogo više "ručnog rada" nego kod onih koje koriste kapsule kafe i generalno zadaju više muke oko upotrebe i održavanja (iako im je kvalitet daleko bolji). Ovi aparati se takođe moraju i čistiti na adekvatan način nakon svake upotrebe, jer se kvalitet narednih šoljica kafe drastično smanjuje ukoliko se aparat ne čisti redovno.
 

Promenite dnevne navike

Pripremanje kafe kao u kafiću lako može postati navika. Međutim, oni koji ujutru izjure iz kuće i zgrabe kapućino u nekom kafeu usput, smatraju to ritualom. Za one koji nemaju dovoljno vremena, rešenje je da uključe aparat kada krenu ujutru da se tuširaju i tako sebi uštede nekoliko dragocenih minuta. Vreme koje ste uštedeli tako što niste čekali na kafu u kafiću upotrebite da sami sebi pripremite jeftiniju, ali podjednako ukusnu kafu.
 

Vežbom do savršenstva

Najčešća pritužba novih vlasnika aparata za kafu je to da im kafa nikada nije kao u lokalnom kafeu. Ovo se može desiti iz više razloga uključujući i tip aparata, vrstu kafe i čistoću aparata. Na primer, aparati koji koriste kapsule kafe su ograničenih mogućnosti, ali će zato kafa pripremljena u njima imati prilično isti ukus tokom životnog veka aparata. Ponekad je problem u neiskustvu osobe koja priprema kafu. Mnogi smatraju da je priprema kafe umetnost, ali je zapravo veština koju svako može naučiti uz malo vežbe – i jednom kada se savlada postaće obavezan ritual kada vam dolaze gosti.

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

TURSKA-kultura i bogatstvo gastronomije

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

Forum

RSS Feed


Recepti, članci i još dosta zanimljivosti
Saznajte više...