Početna >> Služimo još ideja >> KUHINJSKE ALATKE OD SILIKONA – KAKO IH KORISTITI

KUHINJSKE ALATKE OD SILIKONA – KAKO IH KORISTITI

Silikon je postao uobičajeni materijal za izradu alatki i posuda za kuhinju. Kako biste ih najefikasnije iskoristili, potrebno je da znate kako se pravilno održavaju i koriste.
 

Podloge za pečenje

Inicijalno napravljene za profesionalce, sada su opšte prihvaćene i u svakodnevnom kuvanju. Na njima se ono što se peče ne lepi i mogu se iznova i iznova koristiti. Peru se rastvorom tečnosti za pranje sudova i vode, a zatim se ostave da se osuše. Iako dobro podnose visoke temperature, ne bi ih trebalo izlagati otvorenom plamenu. Na njima se ne treba seći nožem. Prilikom kupovine, obavezno ih savijte kako biste im proverili elastičnost, jer nisu sve podloge napravljene od 100% silikona.
 

Špatule

Silikonske špatule su, kada su se pojavile, vrlo brzo zamenile plastične modele. Kao i kod ostalih silikonskih proizvoda, njihova savitljivost im je omogućila da mnogo lakše skidaju kremove i hranu sa ivica činija. Najčešće se mogu prati u mašinama za pranje sudova, ali ako imaju drvenu dršku, onda je najbolje da ih perete ručno.
 

Posude za pečenje

Danas je veoma lako pronaći silikonske kalupe za mafine, kuglofe i torte. Zbog mekoće i fleksibilnosti, veoma je jednostavno izvaditi pečene kolačiće iz njih. Oni se takođe moraju podmazati pre nego što se u njih sipa testo, jer će se inače teško vaditi kada je pečeno. Vremenu pečenja obavezno dodajte 10-15 minuta više nego kada pečete u klasičnim posudama.
 
Kada testo sipate u silikonski kalup za mafine, obavezno podmetnite neku veću dasku ili veliki pleh od rerne, jer se kalup prilikom prenošenja može saviti.

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

BISERI LJUBLJANE

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

RSS