Početna >> Služimo još ideja >> Kvalitetna ishrana na poslu

Kvalitetna ishrana na poslu

Jutro je. Skačete iz kreveta na prvi zvuk alarma, spremate deci doručak, slušate strpljivo i zainteresovano dok vam pričaju šta su sanjali, ispraćate ih u školu, pa se tek onda okrećete sebi i spremanju za još jedan radni dan. Žurite, ako doručkujete - doručkujete, ako ne - nikom ništa, zgrabićete nešto u pekari usput, a ručati sendvič. Opet. Ipak je nemoguće zdravo se hraniti tokom radne nedelje. Ili, možda, nije?

Otkrivamo vam 6 trikova koji će poboljšati vaš način ishrane na radnom mestu, a najbolje od svega je to što ne morate izdvojiti mnogo vremena - sve se radi usput!

Nosite termo-torbicu sa sobom
Ako nemate obezbeđen frižider na radnom mestu, to ne mora da znači da ne možete da ponesete ručak s kratkim rokom trajanja na posao. U termo-torbicama možete da ponesete hladna jela, poput đuveča, pasta-salata, hladog pečenja na posao i voće za užinu na posao. Često se u radnjama koje trguju potrepštinama za kuću, pa čak i u onim kineskim, mogu naći manje termo-torbice, dizajna prilagođenog i ženama i muškarcima.

Kad ste već u kuhinji, spakujte nešto za užinu
Zašto posezati za čipsom i čokoladicama, kad možete da ponesete svoju užinu, još zdraviju i "gurmanskiju"? Ubacite pakovanje mocarele, jabuku, mandarinu, jogurt i sl. u plastične posude i prebacite u frižider. Za sve ovo je potrebno manje od 5 minuta i ne morate ujutru ništa da pripremate. Pred odlazak, samo zgrabite posude iz frižidera i krenite na posao. Rešili ste problem užine i poveli računa o zdravlju!

Napravite ručak za posao dok spremate večeru
Ukoliko u blizini svog radnog mesta ne postoji pekara ili kafe u kom možete kupiti zdrav obrok, najbolji način da se hranite zdravo je da ponesete ručak od kuće. Ovo nije toliko naporno koliko zvuči - večeras pripremite ručak za sutra, dok spremate večeru. Svakako ste već u kuhinji. Najlakše je da dok kuvate večeru napravite porciju više i zapakujete je u plastičnu posudu za sutra. Ukoliko ne želite da jedete istu hranu dva dana zaredom, uradite nešto novo s osnovnim sastojkom. Na primer, isecite malo pečene piletine koju ste spremili i pomešajte je sa skuvanim makaronama, brokolijem, začinima i maslinovim uljem.

Obratite se nutricionisti za ideje za gurmanske obroke
Ukoliko ste se zasitili jednih te istih užina dan za danom, zakažite viđanje s nutricionistom. Ovi profesionalci po pitanju ljudske ishrane imaju gomilu kreativnih ideja za zdrave i brze užine i obroke koje možete poneti na posao, bez obzira na vaš raspored i radno mesto. Čak će uzeti u obzir i hranu koju najviše volite.

Organizujte sedmični "Klub klope" sa svojim kolegama
Svi vole kuvana jela, a većina nas čak ima i recepte za svoje omiljene čorbaste delicije. Izaberite troje kolega koje je počelo da mrzi da svakog dana donose ručak sa sobom, jer spremaju jedno te isto. Jednom nedeljno neka svako ko je u "klubu" donese dovoljno hrane za sve. Ne mora čak ni da bude čorbasto, može da bude mešana salata s kuvanim jajima i gorgonzolom, bitno je da bude pripremljeno kod kuće i zdravo. Samo, postavite neka pravila: bez pavlake za kuvanje i bez previše soli. Ovakvom organizacijom će svi imati priliku i da probaju nešto novo. Ne bi bilo loše ni da kuvar nedelje ponese dovoljno primeraka recepta, sigurno će biti onih koji će mu tražiti recept nakon okrepljujućeg obroka. 

Obeležite zdrave opcije na meniju za poručivanje
To se stalno dešava - neko od kolega priđe s menijem kineskog restorana ili picerije i pita vas da li želite nešto da poručite. I, naravno, meni je krcat jelima koja će vam obezbediti dovoljno masnoća, soli i kalorija za naredna dva dana, a ne samo za taj obrok! Nema problema - upravo je to razlog zašto ste ih preduhitrili i obeležili dva-tri jela koja neće u potpunosti sabotirati vašu posvećenost zdravoj ishrani. Samo zatražite neko od tih jela i neće biti potrebe da molećivo gledate u meni. 

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

PERU za svačiji ukus

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

Forum

RSS Feed


Recepti, članci i još dosta zanimljivosti
Saznajte više...