Početna >> Služimo još ideja >> NAJLAKŠI NAČINI DA POPRAVITE MEĐULJUDSKE ODNOSE

NAJLAKŠI NAČINI DA POPRAVITE MEĐULJUDSKE ODNOSE

Čak i najbolji odnosi ponekad upadnu u krizu, i način na koji se nosimo sa problemom je ono što će napraviti razliku. Za vas smo pripremili neke savete za nošenje sa tim problemima. Pročitajte kako da sprečite da česti problemi prerastu u veće probleme i svađe.


Ne dozvolite da se problemi pogoršaju

 
Nepričanje o problemima može dovesti do ozlojeđenosti, što može oštetiti odnos. Umesto da pustite da se problemi množe, rešavajte ih u hodu. Ako se problem zahukta, sačekajte malo da se i vi i vaš partner malo ohladite. Tek onda se vratite problemu i razgovarajte o onome što se dogodilo, slušajte i pomozite jedno drugom da dođete do uzroka problema. Istražite kako je problem doveo do takvih reakcija i razmislite o tome šta biste mogli sledeći put da uradite drugačije.
 

Posvetite vreme svojoj vezi

 
Održavanje veze podrazumeva posvećenost i trud. Ovo može zvučati obeshrabrujuće, ali ne mora da bude tako. Jedan od dobrih načina za ovo je da sa partnerom provodite slobodno vreme samo radeći zabavne stvari. Tako je; zajednička zabava je odličan recept za dobru vezu. Potrudite se i zainteresujte za život partnera van računa, svakodnevnih obaveza i ostalih stresova. Radite zajedno stvari koje volite, a nikada nemate vremena za njih (izleti, piknici, odlasci u bioskop), i generalno, potrudite se više oko zajedničkog zadovoljstva.
 

Komunicirajte

 
Veoma je važno držati kanale za komunikaciju otvorenim kako biste mogli da rešite probleme pre nego što se pogoršaju. Jedini način da sa partnerom ostanete na istoj frekvenciji jeste da razgovarate o vašoj vezi. Jako je teško znati šta partner oseća ili očekuje bez toga da ste o svemu razgovarali.
 

Uradite nešto lepo jedno za drugo

 
U dužim vezama često se dešava da partneri uzimaju jedno drugo zdravo za gotovo i zaborave koliko je važno da pokažu ljubav koju osećaju. U braku je veoma važno da se partner oseća voljeno. Saznajte šta vašeg partnera čini da se tako oseća i uradite to. Što se voljenije i ušuškanije osećate, manje je verovatno da ćete pustiti da se problemi nagomilavaju.
 

Redovno se javljajte jedno drugom

 
Ako se redovno javljate partneru, imaćete priliku da u svako doba znate gde se nalazi i rešite bilo kakve nesporazume do kojih može doći. Prenatrpani rasporedi, deca i ostale svakodnevne obaveze mogu dovesti do akumuliranja problema, ali ako se redovno čujete, vaš partner će biti u toku sa time kako se osećate, šta vam je potrebno i, ukoliko ima nerešenih problema, lakše ćete se iz njih izvući zajedno.

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

PERU za svačiji ukus

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

Forum

RSS Feed


Recepti, članci i još dosta zanimljivosti
Saznajte više...