Početna >> Organska hrana >> ORGANSKA ISHRANA POBOLJŠAVA ZDRAVLJE DECE

ORGANSKA ISHRANA POBOLJŠAVA ZDRAVLJE DECE

Možda ste vi već prešli na organsku hranu, ali da li ste to uradili i sa svojom decom? Organska ishrana podrazumeva konzumiranje hrane koja je uzgajana i/ili proizvedena bez pomoći veštačkih aditiva i hemikalija. Iako je ovaj način ishrane mnogo skuplji od klasičnog, pozitivan uticaj na zdravlje je neprocenjiv. A kada je u pitanju zdravlje vaše dece, onda nema dileme.
 

Zeleni pokret

Zeleni pokret je već stigao. Od korišćenja recikliranih materijala, do vožnje hibridnih automobila, mnogi su već promenili stil života kako bi sačuvali planetu i bili zdraviji. Šta mislite o tome da svojoj deci promenite način ishrane na bolje?

Organsko je zdravije

Istraživanja sprovedena u protekloj deceniji pokazala su da je organska ishrana daleko zdravija od klasične. Pokazalo se da dvogodišnjaci koji su hranjeni organskim mlečnim proizvodima manje pate od ekcema i alergija od onih koji nisu jeli organski.
 
Naravno, organska ishrana nije najvažniji faktor. Potrebno je konzumirati mnogo raznovrsnog voća, povrća i žitarica. Izbegavajte konzervanse i boje u hrani. Uvek postoje zdravije alternative. Na primer, hranu u crveno možete obojiti cveklom.

Sprečite mentalne probleme

Studija koja je uključila decu predškolsog uzrasta u Sijetlu koja su se hranila organskom hranom, pokazala je da su oni manje izloženi pesticidima od organofosfata od dece koja su jela klasičnu hranu. Šta to znači za zdravlje mozga?
 
BBC je 2006 objavio da pesticidi koji se mogu naći u voću i povrću mogu izazvati depresiju i probleme sa pamćenjem i kod dece i kod odraslih.

Borba sa ADD

Mnoga deca pate od ADD-ja (poremećaj nedostatka pažnje) koji može biti uzrok hiperaktivnosti. Mnogi lekovi koji se prepisuju u borbi protiv ovog sindroma imaju negativne propratne efekte kao što su anksioznost, nervoza i nesanica.
 
Ako tražite alternativu sa manje propratnih efekata probajte da deci dajete samo organsku hranu. Najverovatnije je da ćete vrlo brzo videti pozitivne efekte novog načina ishrane.

Zdrava naspram nezdrave organske hrane

Sada kada znate koliko je organska hrana dobra za zdravlje vaše dece, važno je da raščistimo koja hrana je dobra, a koja ne. Na primer, da li su grickalice koje su deklarisane kao organske zdrave? Samo zato što na pakovanju piše da je neki proizvod organskog porekla, ne znači da je i zdrav. Grickalice su obično pune šećera ili soli i veoma često su premasne. Mnogo bolja i zdravija opcija je sveže voće kupljeno od sertifikovanih organskih proizvođača.

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

BISERI LJUBLJANE

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

RSS