Početna >> Služimo još ideja >> SIĆUŠNA SOBA? KAKO DA VIZUELNO UVEĆATE PROSTOR

SIĆUŠNA SOBA? KAKO DA VIZUELNO UVEĆATE PROSTOR

Ne možemo svi imati velike i prostrane sobe u našim domovima. Ako živite u malom stanu, veće su šanse da će većina soba biti manja. To može da bude frustrirajuće kad je u pitanju dekoracija, ali postoji način da sobu povećate iskorišćavajući maksimalno svaki kutak.


 
Kad je u pitanju mala soba, fokusirajte se na svetle boje. Tamne boje će samo učini da vam soba bude zatvorenija, pa okrečite zidove u neke prirodne ili svetle tonove. Bela, krem, svetla ili ledeno plava su dobre boje za male sobe.
 
Neka vam svetlost bije direktno sa prozora, ne stvaljajte ništa ispred njih.
 
Bele roletne su dobra opcija ako vam treba privatnost, ali isto tako možete staviti zaštitnu foliju za staklo, što je bolje od tamih draperija ili zavesa.
 
Ako ne želite roletne, onda čisto bele zavese će vam takođe osvetliti prostor.
 
Kad je u pitanju mala soba mnogi će izabrati minimalnu količinu nameštaja. Iskoristite svaki komad nameštaja na najbolji mogući način.
Kada birate kauč, obratite pažnju na svedene boje. Ako je moguće, izaberite boju koja će biti slična boji vaših zidova. Tako ćete stvoriti vizuelno veći prostor.
 
Kačenje televizora na zid je najbolja opcija. Stavite slike oko televizora i imaćete jako lep prizor i kad je televizor isključen.
 
Za kuhinju, bitno je da napravite što više mesta i osposobite sve viseće delove za dodatne sudove, krpe, pribor i ostale svari.
Vaše šerpe možete okačiti na zid, one mogu da vise pored visećih elemenata u kuhinji, ostavljajući dodatni prostor za sudove.
 
Male spavaće sobe su često problem, jer nemate dovoljno prostora za orman. U maloj sobi koristite francuski ležaj kao apsolutni maksimum. Izaberite krevet s „nogicama” kako biste koristili prostor ispod njega. Napravite orman sa puno polica i fijoka da biste izbegli čiviluke. Obezbedite veliku količinu osvetljenja, jer će to sobu učini većom.
 
Ako primenite sve ove trikove uopšte vam neće biti teško da dizajnirate svoj mali prostor za život. Stručnjaci takođe savetuju korišćenje šarenih tepiha i nameštaj ovalnog oblika. 

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

PERU za svačiji ukus

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

Forum

RSS Feed


Recepti, članci i još dosta zanimljivosti
Saznajte više...