Početna >> Služimo još ideja >> SVEDITE STRES NA MINIMUM

SVEDITE STRES NA MINIMUM

Užine spakovane? Urađeno. Deca obučena i spremna za školu? Urađeno. Džem opran sa zavesa? Urađeno. Kada ste zauzeta mama, do 9 sati ujutru uradite više nego što većina ljudi stigne da uradi za ceo dan. Pogledajte ove jednostavne savete za suzbijanje stresa i odvojite vreme za nešto više osim preživljavanja svakodnevnih haotičnih situacija. 

POJEDNOSTAVITE SVOJ ŽIVOT

Jedna od najtežih stvari kada ste majka je da naučite da postavite prioritete. Između brige o porodici, kuvanja, čišćenja, posla, porodičnih obaveza, prijatelja i drugih prioriteta - nekada ume da bude nemoguće pronaći balans. Jedna od najboljih stvari koju možete da uradite da biste počeli da se oslobađate stresa je da pojednostavite sebi svakodnevni život. Ovo bi moglo da se odnosi na sve, počev od izbacivanja nekih aktivnosti iz svog sedmičnog rasporeda i korišćenja prečica u pripremi jela, preko raščišćavanja stana od nepotrebnih stvari, do angažovanja čistačice koja bi vam dolazila, za početak, jednom u mesec dana da vas rastereti. Odvojite vreme da razmislite šta je vama i vašoj porodici najvažnije. Potom, usmerite pažnju na te stvari i recite zbogom ostalim. 

NAPUNITE BATERIJE

Da biste mogli da vodite računa o drugim ljudima, morate da vodite računa o sebi. Kada ste bezvoljni i nervozni ništa ne možete da pružite. Izdvojite vreme svakog dana za obnavljanje energije. Šta je to što će vas osvežava i podmlađuje vam duh? Da li vam je potrebno pola sata u kadi punoj pene? Da li biste voleli da provedete petnaestak minuta svakog dana čitajući knjigu, neometani? Da li vam očajnički nedostaju telefonski razgovori sa sestrom? Nema ništa loše u tome da postavite neke granice i stavite sebe na kratko vreme na prvo mesto svakog dana. 

POSTANITE I OSTANITE FIZIČKI AKTIVNI

Redovno vežbanje, u bilo kom obliku, makar to bila samo šetnja, poboljšaće sve, počev od vašeg nivoa energije, raspoloženja, imunog sistema, do seksualnog života. Uz odlične zdravstvene koristi, održavaće vas koncentrisanom i pomoći da bolje spavate. Umesto da mislite da je vežbanje još jedna stvar koju morate da uglavite u svoj ionako pretrpan raspored, setite se svih načina na koje će vežbanje poboljšati vašu produktivnost i smanjiti nivo stresa u vašem životu. 

UGAĐAJTE SEBI

Pre nego što ste postali mama, verovatno se niste dvoumili oko zakazivanja termina u spa centru. Sada, teško je i zamisliti da ćete uspeti da izvučete 5 minuta kada ćete biti sami u kupatilu, a kamoli celo popodne. Nije uvek lako naći vremena za to, ali negovanje sebe je veoma važno. Popodne u spa centru ili noćni izlazak sa prijateljicama koje su takođe mame možda je upravo ono što vam je potrebno da biste se duhovno i mentalno okrepili i vratili spremni da očistite džem sa zavesa... opet. 

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

PERU za svačiji ukus

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

Forum

RSS Feed


Recepti, članci i još dosta zanimljivosti
Saznajte više...