Početna >> Služimo još ideja >> TAJNE SUŠENJA DOMAĆE TESTENINE

TAJNE SUŠENJA DOMAĆE TESTENINE

Testenina kao iz radnje može se napraviti i kod kuće sa sastojcima koji se mogu naći u većini domaćinstava. Testenina se pravi od žitarica, vode i jaja, a testo se rastanjuje i seče na razne oblike. Sušena testenina može stajati i do tri godine i mora biti skuvana u vodi da bi omekšala. Testenina se ponekad postavlja na ravne površine da bi se osušila, a to može da bude teško u manjim kuhinjama. Nekoliko tajni vam mogu pomoći prilikom sušenja testenine bez obzira na to koliko prostora imate.


 
Sušite testeninu 15 minuta na ravnoj, pobrašnjenoj površini pre nego što počnete da je sečete. Ukoliko je sušite duže od 15 minuta, može se desiti da počne da puca prilikom sečenja.
 
Sveže isečenu testeninu osušite pre nego što je skuvate. Napunite lonac vodom i pustite vodu da provri. Sušenje isečenu testeninu čini čvršćom i manje sklonu lepljenju. Isečenu testeninu sušite na pobrašnjnoj površini 15 minuta.
 
Testeninu koju nećete odmah skuvati čuvajte u nekoj kutiji, ali je pre toga potpuno osušite. Stavite testeninu na pobrašnjenu površinu i pospite je sa još malo brašna. Svaki komad mora biti odvojen od ostalih da bi se ravnomerno osušila. Širu testeninu i testeninu koja je oblikovana u posebne oblike potrebno je okrenuti na drugu stranu nakon što je prošla polovina vremena sušenja. Kao alternativu upotrebite sledeći trik – prebacite je preko naslona stolice na koji ste pre toga stavili pobrašnjenu kuhinjsku krpu ili je jednostavno okačite na kanap za sušenje veša. Nakon toga, testeninu stavite u hermetički zatvorenu kutiju i čuvajte je na hladnom i suvom mestu.
 
Saveti i upozorenja:
 
-       Mesto na kome sušite testeninu treba da je toplo i suvo.
 
-       Ako je testenina veoma dugačka, umotajte je u gnezda i tako sušite. Okrenite je na drugu stranu na svakih 10 minuta da bi se ravnomerno sušila. Vrema sušenja zavisi od oblika i debljine testenine.
 
-       Ako imate metlu, naslonite je horizontalno na naslone dve stolice i prebacite testeninu preko drške od metle ili okačite testeninu na ofingere.
 
-       Sveža testenina se mora potpuno osušiti pre nego što je ostavite u kutijama da bi se sprečila pojava buđi.

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

TURSKA-kultura i bogatstvo gastronomije

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

RSS