Početna >> Gastro pikanterije >> 5 NAJSKUPLJIH KAFA NA SVETU

5 NAJSKUPLJIH KAFA NA SVETU

Ako volite kafu i uvek se trudite da dođete do najkvalitetnije moguće, onda ćete ovde pročitati dosta korisnih informacija o najboljem što ova planeta može ponuditi vašem aparatu za kafu. Napravili smo listu 5 najskupljih kafa na svetu.


 
5. Fazenda Santa Ines, Minas Gerais, Brazil: 100$ za kilogram – Brazil ima dugu i renomiranu istoriju proizvodnje vrhunske kafe i ova kafa nije izuzetak, s obzirom na to da je najkvalitetnija kafa koja potiče odatle. Ova visoko kvalitetna kafa koja se ručno bere poznata je po citrusnoj aromi i nežnoj teksturi. Ovo je kafa sa čokoladnim šmekom i najčešće se služi kremasta. 2006. ova kafa je dobila nagradu za kvalitet što je opravdalo njenu visoku cenu.
 
4. El Injerto – Huehuetenango, Gvatemala: 100$ za kilogram – Kafa se u Gvatemali uzgaja još od početka 18. veka. Jedna od najpopularnijih regija za uzgoj je Coban, poznata po oblačnoj i kišnoj klimi, koja je, kako mnogi veruju, ključni faktor za njen neverovatan ukus. El Injerto kafa dolazi iz regije Huehuetenango i jedna je od najnagrađivanijih na svetu.
 
3. St. Helena kafa, St. Helena Coffee Company, Sv. Helena: 160$ za kilogram – Sveta Helena je malo, brdovito suptropsko ostrvo u južnom Atlantskom okeanu. Kafa se ovde uzgaja još od 1733., a tokom poslednjih 10 godina, kafa Sveta Helena postala je poznata među ljubiteljima kafe zbog svog jedinstvenog kvaliteta.  Za uzgoj se koristi samo prirodno đubrivo koje ne sme da sadrži neorganske supstance iz koncentrata koji se daje životinjama kao suplement. Kafa se ispira i dalje tretira u čistoj izvorskoj vodi koja izvire na jednoj od planina na ostrvu.
 
2. Hacienda La Esmeralda, Boquete, Panama: 208$ za kilogram – Vlasnici hacijende Esmeralda ponosni su na svoje zrele, crvene plodove kafe koji se beru ručno. Kafa prolazi kroz rigoroznu kontrolu kvaliteta svakog dana i sva zrna koja su zelena se odbacuju. Kafa je poznata po tome što je blago pržena, svetlo braon boje, bez masnoće na zrnima i pikantnim mirisom.
 
1. Kopi Luwak, Indonezija: 320$ za kilogram – Kopi Luwak je najređa kafa poreklom sa Sumatre. Kafa je naziv dobila po sisarima koji se zovu “Luwak” koji žive na drveću i jedu crvene, zrele plodove kafe. Oni plodove jedu cele, sa sve semenkama kafe i kroz njihov digestivni trakt prolaze kroz hemijske procese i fermentaciju. I dalje netaknuta zrna kafe zatim se skupljaju iz izmeta ove životinje nalik divljoj mački, čiste i dalje prže kao svaka druga kafa. Kafa se ne može uporediti sa bilo kojom drugom i ima šmek na čokoladu i karamelu. Cena je visoka zbog toga što je kafa retka, ali ako ste pravi ljubitelj kafe koji voli da uživa u finim stvarima, onda je ona vredna vaše pažnje.

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

ZEMLJE koje će zadovoljiti vaša nepca

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

RSS