Početna >> Predstavljamo >> ČETVRTI PORODIČNI SAJAM U BEOGRADU

ČETVRTI PORODIČNI SAJAM U BEOGRADU

Jedna od najveselijih dečijih manifestacija “Porodični sajam”, biće održana još danas od 10.00 do 20.00 h na platou ispred “Ušće” šoping centra. Sportska takmičenja, kreativne radionice, kvizovi, porodične predstave i igraonice, učiniće da se roditelji i deca dobro zabave, kvalitetno provedu slobodno vreme, ali i edukuju.


 
“Naš cilj je da iniciramo i razvijamo teme i sadržaje koji će motivisati mlade parove da se odluče za roditeljstvo i proširenje porodice, uprkos potrebi za stalnim napredovanjem u karijeri i nedostatku vremena koji prati savremeni način života”, rekla je Valentina Katić, organizatorka sajma i dodala: “S druge strane, želimo da skrenemo pažnju roditelja na važnost druženja sa decom. Sve više se oseća nedostatak vremena koje bi roditelji i deca trebalo da provode zajedno, a to direktno ugrožava dečiji razvoj”.
 
Psiholozi napominju da zajedno sa odraslima deca usvajaju govor, proveravaju svoje tvrdnje, uče da donose zaključke i vežbaju da žive sa drugima. Istraživanja pokazuju da deca i roditelji sve manje vremena provode zajedno. Čitanje bajki i društvene igre, zamenjeno je računarima i svakojakim gedžetima, koji kod dece izazivaju probleme sa strpljenjem, kreativnošću i društvenim veštinama. Zato će ovogodišnji “Porodični sajam” biti organizovan pod sloganom “Najbolji prijatelj Vašeg deteta”.
 
Po podacima istraživanja koje je sprovela organizacija OECD iz Pariza u razdoblju od 1998. do 2009. godine roditelji sa decom dnevno provode u proseku sat vremena. Pošto su u taj podatak uključeni i vikendi, nameće se zaključak da tokom radnih dana mališanima posvete samo nekoliko minuta. Posledica toga je da deca satima gledaju televiziju i surfuju Internetom, a najviše vremena provode igrajući video igrice.

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

BISERI LJUBLJANE

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

RSS