Početna >> Gastro pikanterije >> GLOBALNA NESTAŠICA SLANINE

GLOBALNA NESTAŠICA SLANINE

Sa porastom cene svinjetine, Velika Britanija se suočava sa nestašicom slanine i kobasica, jer farmeri počinju da smanjuju broj svinja na farmama. Ovaj problem bi mogao uskoro da se proširi i van granica Velike Britanije i postane globalan.


 
U nedavnoj objavi za štampu, britanska Nacionalna asocijacija uzgajivača svinja je upozorila javnost da “svet u narednoj godini očekuje nestašica slanine i svinjetine uopšte”:
 
-       Najnoviji podaci pokazuju da se broj svinja u Evropskoj Uniji smanjuje značajnom brzinom i da je ovaj trend prisutan i u ostatku sveta. Uzgajivači svinja suočavaju se sa gubitcima usled visokih cena hrane za svinje, izazvanih lošim prinosom kukuruza i soje.
 
Časopis Financial Times objavio je da je za neuspeh prošle sezone u SAD i Rusiji kriv porast cena useva koji se koriste u ishrani životinja.
 
U SAD neki uzgajivači pribegli su očajničkim merama kako bi uštedeli novac za ishranu stoke. Jedan od uzgajivača je objavio da je svoju stoku hranio slatkišima, jer inače ne bi preživela.

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

BISERI LJUBLJANE

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

RSS