Početna >> Gastro pikanterije >> GOLI KUVAR VREDI 200 MILIONA EVRA

GOLI KUVAR VREDI 200 MILIONA EVRA

Džejmi Oliver već godinama važi za najpoznatijeg svetskog kuvara, a sada je proglašen i za najbogatijeg šefa kuhinje na svetu. Njegovo bogatstvo je procenjeno na čak 200 miliona evra. Simpatični momak sa keceljom je samo tokom prošle godine svoje bogatstvo uvećao za 60 miliona evra.
Izvor: 24 sata


 
Britanski „Sandej tajms” objavio je listu najbogatijih Britanaca za 2012, a Džejmi Oliver se našao na 501. mestu. Iako se nekome čini da ovo nije zavidna pozicija, Džejmi je daleko iza sebe ostavio druge poznate TV kuvare poput Gordona Remzija, Najdžele Loson i Delije Smit, sa 200 miliona evra u banci. Džejmi ima producentsku kuću sa kojom već godinama snima kulinarske emisije, gastronomske putopise, rialitije, a prava za emitovanje programa otkupilo je više od 40 zemalja širom sveta. Do sada je izdao preko 15 kuvara, a njegova poslednja knjiga „Jela za 30 minuta” prodata je u čak milion primeraka, zbog čega je postao najprodavaniji britanski pisac, te sa trona svrgao i autorku „Harija Potera”.
 
Pre nekoliko godina je počeo da se probija i na tržište Amerike, neprestano kritikujući vlasti kako ne vode računa o zdravlju dece dozvoljavajući da im se u školama služi nezdrava hrana.
 

Bogataši iz kuhinje

Škotski kuvar Gordon Remzi može se pohvaliti bogatstvom od 150 miliona evra, TV emisijama, licencom za rialiti i sa nekoliko restorana koji su dobili prestižne Mišlen zvezdice za kvalitet. Najdžela Loson se proslavila kao novinarka i TV kuvarica poznata po emisiji „Najdželini zalogaji”. Ona vredi 170 miliona evra.

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

ZEMLJE koje će zadovoljiti vaša nepca

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

RSS