Početna >> Predstavljamo >> JUBILARNI BEOGRADSKI MARATON

JUBILARNI BEOGRADSKI MARATON

Jubilarni 25. maraton, pod sloganom “Možemo svi”, na kojem se očekuje rekordan broj učesnika, biće održan 22. aprila 2012. godine, najavili su organizatori.
 


Povodom značajanog jubileja, očekuje se da u “Trci zadovoljstva” učestvuje simboličnih 25.000 hiljada građana svih doba, kako bi još jednom spektakularna slika bila poslata u svet, istakao je gradski sekretar za sport i omladinu Aca Kovačević.
 
On je najavio da će se sekretarijat potruditi da preko škola i sportskih organizacija animira što više učesnika, kako bi Beogradski maraton i dalje ostao jedna od najmasovnijih manifestacija u Srbiji.
 
– Grad, gradske službe i sekretarijati će, kao i svake godine, učiniti sve da bezbednost učesnika i posmatrača bude na visokom nivou. Takođe, javna komunalna preduzeća preuzela su svoj deo obaveza kako bi manifestacija protekla perfektno, a gosti prestonice poneli lepe uspomene iz našeg grada – ukazao je Kovačević.
 
Direktor “Beogradskog maratona” Dejan Nikolić ocenio je da se manifestacija posle 25 godina upisala u značajne simbole Beograda. On je istakao da će ovogodišnji promoteri biti olimpijci Srbije.
 
– U ovom trenutku ima ih 56 i šest tenisera, koji prema rangu na ATP i VTA listama imaju pravo učešća. Pored jubilarnog maratona, ove godine u Londonu biće održana i 30. Olimpijada, na kojoj će naši sportisti jurišati na 100. medalju – rekao je Nikolić.
 
Takođe, Beogradski maraton, kako je podsetio, nalazi se na listi Međunarodnog olimpijskog komiteta i na njemu atletičari imaju pravo da ostvare normu za to prestižno takmičenje.
 
U okviru manifestacije biće održane trke u maratonu, polumaratonu, koji će ujedno biti i Balkansko prvenstvo, i najmasovnija “Trka zadovoljstva”, čiji je pokrovitelj ove godine dnevni list “Kurir”. Kao i ranijih godina, sedam dana pre manifestacije biće održan “Dečji maraton” u Beo zoo-vrtu, najavili su organizatori.
 
Beogradski maraton održava se pod pokroviteljstvom grada Beograda, Ministarstva omladine i sporta, Atletskog saveza Srbije i Unicefa.

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

TURSKA-kultura i bogatstvo gastronomije

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

Forum

RSS Feed


Recepti, članci i još dosta zanimljivosti
Saznajte više...