Početna >> Gastro pikanterije >> KAKO JE VOTKA UVREDILA MORMONE

KAKO JE VOTKA UVREDILA MORMONE

Ako ljubitelji alkoholnih pića iz države Ajdaho žele da imaju 5 žena, onda će morati da idu negde drugde: nedavno doneta uredba zabranila je prodaju votke sa šaljivim naslovom jer je „uvredljiva za mormone“.


 
Votka „5 žena“ se pravi u Ogdenovoj destileriji u Juti, državi u kojoj je stacionirana mormonska crkva. Na nalepnici se nalazi slika pet žena, sa jasnom aluzijom na poligamiju, praksu koju je mormonska crkva napustila pre više od jednog veka.
 
Vlasti u Ajdahu su obavestile distributera ove votke da je koncept brenda uvredljiv za određeni segment populacije i da se zbog toga zabranjuje.
 
„Mi smo predstavnici cele populacije.“, izjavio je Džef Anderson, administrator Ajdaha za alkoholna pića, „Kompanija je osmislila kontraverzan marketinški plan. Ali to ovde ne prolazi.“ Takođe je dodao da se u Ajdahu bez problema prodaje na stotine drugih brendova votke.
 
Ogdenova destilerija je na ovo reagovala tako što je lansirala medijsku kampanju prodajući majice sa natpisom „Sloboda za 5 žena“. Tvrde da je ova zabrana nepravedna jer se u Juti uveliko prodaje pivo sa nazivom „Poligamija tamno pivo“.

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

BISERI LJUBLJANE

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

RSS