Početna >> Gastro pikanterije >> MENI NA OLIMPIJSKIM IGRAMA U LONDONU

MENI NA OLIMPIJSKIM IGRAMA U LONDONU

Sportisti i navijači neće biti gladni na Olimpijskim igrama u Londonu ovog leta, jer će ih čekati raznovrsna ponuda - od britanske omiljene ribe i krompirića do afričkog roštilja.
Izvor: Beta


 
Organizatori su danas objavili da nameravaju da posluže 14 miliona obroka tokom dvonedeljnih Olimpijskih igara, od 27. jula do 12. avgusta 2012. godine. Izbor hrane odraziće s jedne strane "nasleđe i bogatstvo britanskih lokalnih proizvoda i recepata", dok će se posebna pažnja posvetiti kvalitetu namirnica, naveo je organizacioni komitet.
 
Tradicionalni britanski obrok - pita i pire krompir, po ceni od osam funti (12,50 dolara), opisan je u jelovniku kao "kvalitetna, prirodno proizvedena škotska govedina sa pitom i irskim krompirom". Po istoj ceni od osam funti moći će da se pazari i porcija ribe i krompirića.
 
Posetioci Olimpijskih igara u Londonu pivo će moći da kupe po ceni od 4,20 funti (6,50 dolara), flašicu vode za 1,60 funti (2,50 dolara), a flašicu koka-kole za 2,30 funti (3,60 dolara).
 
Organizatori navode da bi hrana i piće za jedan obrok za četvoročlanu porodicu trebalo da bude ispod 40 funti (62 dolara).
 
S druge strane, svi koji se nađu u Londonu u vreme Olimpijskih igara moći će da uživaju i u međunarodnim specijalitetima sa svih kontinenata - od autentičnih azijskih jela, afričkog roštilja, karipskih ukusa do mediteranske hrane, a na ponudi će biti i brza hrana iz celog sveta.
 
Takmičarima u Olimpijskom selu biće posluženo ukupno 1,2 miliona obroka, saopštio je organizacioni komitet iz Londona. Zvanični spoznori igara su Koka-Kola, Mekdonalds, Kedberi i Hajneken.

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

ZEMLJE koje će zadovoljiti vaša nepca

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

RSS