Početna >> Gastro pikanterije >> NAPRAVLJENA ZDRAVA PICA

NAPRAVLJENA ZDRAVA PICA

Škotski nutricionista Majk Lin sa Univerziteta u Glazgovu i njegov prijatelj, preduzetnik Doni Meklin proizveli su i uspešno plasirali na tržište prvu nutricionistički uravnoteženu picu.
Izvor: www.ugostiteljstvo.com


 
Nutricionistički balansirane pice sadrže 30 odsto preporučenog dnevnog kalorijskog unosa proteina, ugljenih hidrata, vitamina i minerala. Profesor Lin izjavio je da je ideja o proizvodnji zdravih pica stigla iz čiste frustracije.
 
"Nedavno smo proučavali gotovu hranu koju proizvodi pet vodećih lanaca supermarketa u Škotskoj. Ta jela su beznadežno neuravnotežena. Imaju soli za ceo dan, zasićenih masti za ceo dan ili više, a neke sastojake koji su neophodni organizmu uopšte i nemaju. Niko ne vodi računa o nutritivnim vrednostima", rekao je Lin.
 
Iz tog razloga su profesor i njegov finansijski partner, ne menjajući osnovne sastojke i ukus pice, pronašli način da smanje sadržinu soli, a povise nivo vitamina C, A i B12, kao i magnezijuma i kalcijuma koristeći male količine crvenog bibera u sosu od paradajza i morskih trava u testu. Jedan veliki britanski supermarket već je dogovorio da počne sa prodajom njihove pice, a Meklin pregovara sa ostalima.
 
Pice će se prodavati samo u smrznutom obliku, jer se nutritivni sastojci na taj način najbolje čuvaju. S obzirom na to da je njihova pica nešto skuplja od ostalih, sledeće što nameravaju jeste da joj spuste cenu, a posle toga da se posvete ostalim vrstama hrane.

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

ZEMLJE koje će zadovoljiti vaša nepca

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

RSS