Početna >> Predstavljamo >> OKTOBARSKI SALON OD 22. SEPTEMBRA DO 4. NOVEMBRA

OKTOBARSKI SALON OD 22. SEPTEMBRA DO 4. NOVEMBRA

Ovogodišnji, 53. po redu Oktobarski salon biće održan od 22. septembra do 4. novembra 2012. godine u bivšoj zgradi Geodetskog zavoda u Karađorđevoj ulici u Beogradu. Slogan ovogodišnje manifestacije je “Good life/Gud lajf – fizički narativi prostorne imaginacije”, dok su kustosi Branislav Dimitrijević, profesor istorije i teorije umetnosti, i Mika Hanula, profesor umetničkog istraživanja na Fakultetu za umetnost i dizajn Univerziteta u Geteborgu.

 
 
– Ova manifestacija je poslednjih nekoliko godina, imala različite koncepte i bavili smo se svim onim temama, razmišljanjima, dilemama koje umetnost približavaju svakodnevnom životu, politici, nauci i eksperimentu. Očekuje se da Oktobarski salon bude jedna provokacija, tema za razmišljanje, da nam otvori nove vidike i tako će biti i ove godine – rekao je Aleksandar Peković, predsednik Odbora Oktobarskog salona i zamenik gradskog sekretara za kulturu.
 
Po rečima kustosa Branislava Dimitrijevića, na projektu sarađuje oko četrdeset učesnika iz Finske, Nemačke, Švedske, Slovačke, Turske, Bugarske, Hrvatske, Estonije, Holandije, Velike Britanije i Srbije.
 
– Ovogodišnji Salon održava se u prostoru starog Geodetskog zavoda u Beogradu. Istorija ove zgrade – izgrađene početkom XX veka za berzanske i bankarske poslove Beogradske zadruge a danas prepuštene postepenom propadanju – predstavlja istoriju dvadesetovekovne Srbije u malom i kao takva je intrigantan kontekst za umetničke intervencije i za stvaranje jednog specifičnog prostornog i konceptualnog iskustva suprotstavljenog poražavajućim i ponižavajućim efektima savremene društvene, političke i ekonomske krize – rekao je Dimitrijević.

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

BISERI LJUBLJANE

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

RSS