Početna >> Gastro pikanterije >> REVOLUCIJA U PAKOVANJU KEČAPA

REVOLUCIJA U PAKOVANJU KEČAPA

Ovo je najbolji kulinarski izum nakon izuma hleba isečenog na kriške: flašica za kečap za čije se zidove ovaj sos neće lepiti. Nema više protresanja flašice, nema skupljanja ostatka uz pomoć noža, nema više fleka – potrebno je samo da nagnete flašicu i sipaćete kečap lako kao nikada do sad.


 
Flašicu je dizajnirala grupa doktoranata sa univerziteta MIT u Bostonu. Pre ovoga, radili su na projektu dizajniranja presvlake za cevi kojima se sprovodi nafta i unutar nuklearnih reaktora.
 
Otkriće se sastoji od presvlake unutar flašice koja se pravi od tajnih sastojaka (u pitanju je hrana) pripremljenih tako da su čvrste konzistencije, ali imaju sposobnost klizanja kao tečnost. Snimci ovih naučnika – koji prikazuju kečap, senf, majonez i džem kako bez problema cure iz posuda – izazvali su talas oduševljenja na internetu.
 
Presvlaka je nazvana LiquiGlide i pronalazači sada pokušavaju da je prodaju kompanijama koje proizvode hranu. Procena je da se godišnje, zbog nemogućnosti pristupa, zajedno sa posudama baci hrane u vrednosti oko 1 miliona funti.

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

BISERI LJUBLJANE

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

RSS