Početna >> Predstavljamo >> SUPERGRAĐANI U AKCIJI

SUPERGRAĐANI U AKCIJI

Nizom uličnih akcija i uz pomoć onlajn alata, Centar za nove komunikacije Dokukino sprovodi kampanju suzbijanja nasilja u osam gradova širom Srbije. Prve akcije će se održati u Jagodini 26. marta 2012. godine, a slede Niš, Bor, Negotin, Zaječar, Novi Bečej, Novi Sad i Beograd.


 
Kampanja nastoji da poveća svest o značaju borbe protiv nasilja i važnosti da u toj borbi učestvuju organizacije građanskog društva i građani. Cilj kampanje je da se građani podstaknu da učestvuju u brzom i efikasnom evidentiranju slučajeva nasilja i to putem SMS–a, slanjem i postavljanjem fotografija, video zapisa ili pisane poruke na interaktivnu online platformu www.supergradjanin.com.
 
Na društvenim mrežama je počela kampanja pod nazivom “Nije jagodinski”, “Nije borski”, “Nije niški” gde se navode primeri nasilja i traže načini za njegovo suzbijanje.
 
U off-line akcijama na ulicama aktivisti će obilaziti lokal, fotografisati i snimati sve ono za šta smatraju da “Nije jagodinski”, “Nije niški”… Te primere će postavljati na onlajn platformu supergradjanin.com, a koristiće ih i na društvenim mrežama.
 
U trećem delu aktivnosti supergrađani, koji su prošli posebne treninge, će davati građanima preporuke šta treba da urade da bi i oni postali supergrađani i doprineli borbi protiv nasilja. Na licu mesta građani će moći da pogledaju na računaru kako funkcioniše onlajn platforma supergrađanin i da možda već tada prijave slučajeve nasilja koji su im poznati.

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

PERU za svačiji ukus

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

Forum

RSS Feed


Recepti, članci i još dosta zanimljivosti
Saznajte više...