Gastro pikanterije

Lady Gaga u haljini od sirovog mesa na dodeli MTV nagrada
Lady Gaga pretvorila je dodelu MTV nagrada 2010. u sopstvenu modnu reviju.
Za svoje fanove, ona je i u bukvanom smislu „dobro meso“, a oni koji je ne vole sigurno bi je prijavili sanitarnoj inspekciji i društvu za zaštitu životinja.

Saznajte više...

Najskuplja hrana na svetu
Najskuplju picu na svetu pod nazivom “Louis XIII” nudi mladi italijanski kuvar Renato Viola. Košta samo 8.300 evra! A, najskuplji desert na svetu služi se u njujorškom restoranu “Serendipity 3″. Ukrašen je jestivim zlatnim ljuspicama i poslužuju ga u čaši ukrašenoj zlatnim obodom i dijamantima, sa zlatnom kašičicom optočenom, takođe, dijamantima.

Saznajte više...

Čamac od čokolade
Neobičan ljubitelj čokolade, Žorž Larnikol, svoju strast prema najpoznatijem slatkišu na svetu pokazao je tako što je napravio – čamac od čokolade!
Čamac opremljen jedrom i motorom težak je 1,2 tone i napravljen je u Larnikolovom ateljeu.

Saznajte više...

I Merlin Monro je kuvala!
Verovali ili ne, i Merlin Monro je bila vrsna kuvarica koja je znala da put do srca vodi preko stomaka.
MM je kuvala, kako piše u novoj knjizi o ikoni 20. veka, „vešto, s ljubavlju i bez belog luka“.

Saznajte više...

Kineski zid od čokolade
Dokoni, uporni i strpljivi kineski kuvari napravili su repliku Kineskog zida, potpuno jestivu i savršeno ukusnu, i to od – čokolade! "Od čokolade smo prvo pravili 'cigle', a onda ih slagali. Zid je napravljen od crne čokolade, a cigle su spajane 'malterom' odnosno belom čokoladom."

Saznajte više...

Hrana kao umetnost
Da li možete da zamislite kako izgleda nebo od ljubičastog kupusa, more od lososovih fileta, oblaci od mocarele, nabujala reka od pršute ili planine od hleba?
Fotograf Karl Vorner strpljivo kreira umetničke fotografije, pre svega pejzaže, izuzetnom tehnikom koje se niko na svetu još nije dosetio. 

Saznajte više...

Brusnica - prirodni antibiotik
Brusnica je crvena bobičasta voćka koja se kao namirnica upotrebljava za kolače i torte, marmelade, sirupe, kao filovi u pecivima, ide kao sastojak voćnih kupova, frapea. Ali, retko koja biljka je sa svojim plodovima kao brusnica, koja je prirodni antibiotik, potvrdila svoj doprinos zdravlju.

Saznajte više...

Lekovita jaja japanske prepelice
Jaja i meso japanske prepelice su bili neizostavni deo trpeze egipatskih faraona, a njihova lekovitost je u Kini i Japanu već vekovima poznata. U novije vreme su lekovita svojstva jaja japanske prepelice ispitivana od strane brojnih naučnika iz Rusije, Engleske, Poljske i Češke, a rezultati su iznenađujući: pokazala su se kao izvanredan prirodni lek za lečenje brojnih oboljenja.

Saznajte više...

Voda kao lek
Ne čaj, ne vruća supa, ne ceđeni voćni sok - već najobičnija, čista voda, hladna ili topla, može predstavljati jedno od najdragocenijih prirodnih lekovitih sredstava. Vekovima potvrđena praksa ajurvede preporučuje redovnu upotreba prokuvane vode gde samo jedna četvrtina ispari (ostane 0,75 l od jednog litra) kod svih hroničnih i upornih  bolesti kao što su astma, artritis, kolitis, migrene, sinuzitis, angina pektoris i druge srčane smetnje, celulit, gojaznost...

Saznajte više...

Makrobiotika priznata i u Srbiji
Harmonična upotreba mahunarki, žitarica, voća, povrća, lisnatih biljaka i koštunjavih plodova, uz poseban način pripreme, u makrobiotici i kvalitativno i kvantitativno zadovoljava naše potrebe. Poštovanjem svih makrobiotičkih pravila dobijaju se fantastični zdravstveni rezultati, pa je makrobiotika i zvanično dobila status prihvaćenog alternativnog metoda lečenja u Srbiji.

Saznajte više...

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

ZEMLJE koje će zadovoljiti vaša nepca

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

RSS