Gastro pikanterije

NAJGORI RECEPTI NA SVETU
Kada pogledate kolekcije recepata sa početka prethodnog veka videćete koliko su nekada recepti bili fascinantni. Fascinantni u smislu da je danas gotovo neverovatno da je neko hteo da jede takvu hranu! Mnoge proizvođači hrane izdavali su knjižice sa receptima kako bi kupce ubedile da koriste više njihovih proizvoda. Kasnije, tokom 60-ih i 70-ih godina, recepte su pratile i šljašteće fotografije.

Saznajte više...

5 NAJSKUPLJIH KAFA NA SVETU
Ako volite kafu i uvek se trudite da dođete do najkvalitetnije moguće, onda ćete ovde pročitati dosta korisnih informacija o najboljem što ova planeta može ponuditi vašem aparatu za kafu. Napravili smo listu 5 najskupljih kafa na svetu.

Saznajte više...

MITOVI VEZANI ZA KUVANJE
Da li ste jedna od onih koje sole patlidžan, buše kobasice kada ih prže ili krstasto zasecaju prokelj pre kuvanja? Harold Mekgi, čuveni naučnik koji se bavi hemijom, tehnikama pripreme hrane i kuvanjem, u svojim knjigama tvrdi drugačije, tj. da su ova pravila relikti starih vremena i da su u današnje vreme nepotrebna.

Saznajte više...

KAKO SU SO I BIBER POSTALI STANDARDNI ZAČINI?
Zapravo, veoma je lako utvrditi razlog popularnosti obične kuhinjske soli (NaCl). Ona stimuliše primaran osećaj ukusa preko čulnih kvržica na vrhu jezika koje je registruju (ostali primarni ukusi su slatko, gorko i kiselo). Od davnina se koristi kako bi se meso i riba konzervirali, što je bilo od izuzetnog značaja u vreme kada frižideri nisu postojali.

Saznajte više...

FOTOGRAFISANJE HRANE NEKAD I SAD
Jedno od najčešćih pitanja koja postavljaju fotografima i stilistima hrane jeste da li je na slikama prava hrana i koji su trikovi korišćeni. Kratko i jasno – u današnje vreme, u kvalitetnim časopisima o hrani, kao što je to na primer, Sale&Pepe, hrana se priprema za slikanje onako kako bi se pripremila kod kuće. Posao stiliste je da kupi najkvalitetnije sastojke, pripremi ih na najbolji način i prezentuje što je primamljivije moguće.

Saznajte više...

DA LI JE ZDRAVA HRANA DOVOLJNO ZDRAVA?
Mnogi od nas su upoznati sa time što stručnjaci za ishranu savetuju kao smernice za zdravu ishranu: obrok bi trebalo da je izbalansiran između pet osnovnih grupa namirnica; užine treba da su zdrave; trebalo bi jesti pet puta dnevno po svaku cenu...

Saznajte više...

KRALJEVSKI KUVAR OTKRIVA KRALJIČINE NAVIKE U ISHRANI
Daren Mekgrejdi radio je u Bakingamskoj palati 15 godina, a sada javnosti otkriva da 86-ogodišnja kraljica ima jednostavne prohteve što se tiče ishrane. Special K (vrsta kukuruznih pahuljica za doručak kompanije Kellogg’s), sendviči sa džemom i čokoladna torta su među kraljičinom omiljenom hranom prema onome što govori njen bivši lični kuvar.

Saznajte više...

OPROSTI MI, INDIJO
Kim Kardašijan prisiljena je da se izvini narodu Indije nakon što je njihovo nacionalno jelo, kari, etiketirala kao „odvratno“. Nakon što je komentar 31-ogodišnje zvezde rijaliti šoua prikazan na televiziji, Tviter je počeo da bruji o ovoj izrečenoj „kleveti“.

Saznajte više...

DŽINOVSKO KOKOŠIJE JAJE IZ TEKSASA
Kuki Smit krenula je jednog ponedeljka da pokupi jaja od svoje tri koke nosilje kada je otkrila jedno normalno i jedno džinovsko jaje u kokošinjcu. Teksašanka koja je otkrila jaje veličine bejzbol loptice u svom kokošinjcu bila je još više iznenađena onim što je videla kada je jaje razbila: još jedno celo jaje.

Saznajte više...

MARK CUKERBERG NE OSTAVLJA NAPOJNICE!
Fejsbuk milijarder Mark Cukerberg nije ostavio napojnicu nakon obroka u restoranu u Rimu. Ova vest je brzinom svetlosti preplavila skoro sve svetske medije.

Saznajte više...

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

ZEMLJE koje će zadovoljiti vaša nepca

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

RSS