Gastro pikanterije

KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU VISKIJA I BURBONA?
Da li ste i vi među onima kojima nikada nije bila jasna razlika između viskija i burbona? Zapravo je veoma jednostavno. Za početak, svaki burbon je viski, ali svaki viski nije burbon. Zbunjuje i dalje, zar ne?

Saznajte više...

ASTRO JELOVNIK: KOJA HRANA VAM NAJVIŠE PRIJA
Pogledajte koje namirnice treba da konzumirate, u zavisnosti od toga kom znaku Zodijaka pripadate. Saveti astrologa mogu vam pomoći da se, primenom adekvatne ishrane, zdravstveno osećate bolje, ali i da smanjite napetost i nervozu.

Saznajte više...

10 NAJFASCINANTNIJIH ČINJENICA O SIRU
Ili ga volite ili ne. Sir je, ipak, jedna od namirnica koja nam je dostupna tokom cele godine, nevezano za sezonu, vremenske prilike i ostalo. Dolazi u različitim oblicima, bojama, raznim ukusima i pravi se na najrazličitije načine. Ali, postoji mnoštvo zanimljivosti o ovoj namirnici, a mi smo sakupili one najzanimljivije.

Saznajte više...

KAZNA ZBOG POGREŠNOG RECEPTA U NOVINAMA
Vrhovni sud Čilea presudio je da jedan dnevni list mora da plati odštetu od 125.000 dolara za trinestoro ljudi koji su, na osnovu recepta objavljenog u tim novinama, pokušali da naprave popularno južnoameričko jelo od testa po imenu čuros i pretrpeli opekotine kada je testo “eksplodiralo” u vrelom ulju.

Saznajte više...

RUDOLF VAN VIN ODUŠEVLJEN SRPSKOM KUHINJOM
Simpatični Rudolf van Vin, koji je već dvanaest godina jedan od najpopularnijih holandskih televizijskih kuvara, doputovao je u Beograd. Svojim jedinstvenim receptima i načinom na koji prenosi znanje, svakodnevno inspiriše gledaoce TV kanala „24 Kitchen”.

Saznajte više...

SVAKI NEMAC BACI 82 KILOGRAMA HRANE GODIŠNJE
Svaki građanin Nemačke baci godišnje u proseku 82 kilograma hrane, a najmanje 65 odsto od toga su namirnice koje bi još mogle da se koriste, navedeno je u studiji Univerziteta u Štutgartu koju je objavilo Savezno ministarstvo za poljoprivredu i zaštitu potrošača.

Saznajte više...

SVET PODLOŽNIJI ZARAZAMA KOJE SE PRENOSE HRANOM
Svet je postao osetljiviji na pojavu bolesti koje se prenose hranom usled rasta svetske trgovinske razmene, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija (SZO). U saopštenju se navodi da istraživanje pojava tih bolesti postaje sve teže, budući da hrana može da sadrži sastojke iz celog sveta i transportuje se kroz složen globalni sistem dostave, prenela je agencija AFP.

Saznajte više...

SVETSKE ZALIHE ČOKOLADE MOGU USKORO NESTATI
Svet bi u narednih 20-ak godina mogao da ostane bez jeftine čokolade, pošto su farmeri u Africi počeli da napuštaju useve, tvrde eksperti. Razlog ove nezamislive nestašice – koju zloslutno naslućuje udvostručena cena kakaoa u poslenjih šest godina u odnosu na prethodne tri decenije – je jednostavan.

Saznajte više...

NEDOVOLJAN SAN UZROKUJE POJAČAN APETIT
Ako ne spavate dovoljno može se dogoditi da jedete više, što povećava šanse da postanete gojazni, otkrili su istraživači koji su predstavili svoju studiju na Naučnoj konferenciji o epidemiologiji i prevenciji, ishrani, fizičkoj aktivnosti i metabolizmu.

Saznajte više...

NAJBOLJA ŽENA KUVAR NA SVETU
Veuve Clicquot nagrada za najboljeg ženskog kuvara na svetu dodeljuje se ženama kuvarima od strane najstrožih kritičara. Nagrada je inspirisana životom i delom Madam Clicquot, koja je pre skoro 200 godina postavila standarde za žene u ovom poslu. Dobitnica nagrade je inovativna, kreativna i odlučna. Ove godine (2012.), ta nagrada je pripala Eleni Arzak.

Saznajte više...

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

ZEMLJE koje će zadovoljiti vaša nepca

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

RSS