Gastro pikanterije

MENI NA OLIMPIJSKIM IGRAMA U LONDONU
Sportisti i navijači neće biti gladni na Olimpijskim igrama u Londonu ovog leta, jer će ih čekati raznovrsna ponuda - od britanske omiljene ribe i krompirića do afričkog roštilja.

Saznajte više...

ŽAN-ANSELM BRIJA-SAVAREN: GASTRONOM BEZ PARDONA
Žan-Anselm Brija-Savaren, koji je živeo u drugoj polovini 18. veka i prvoj četvrtini 19. veka, bio je francuski pravnik i političar. Ali čitavom svetu on je poznatiji u drugom svojstvu – kao epikurejac i klasičar gastronomske literature.

Saznajte više...

OMILJENI RECEPTI NELSONA MANDELE
Kuvarica koja je punih 20 godina bila u službi bivšeg južnoafričkog predsednika Nelsona Mandele predstavila je kuvar sa receptima nekih od omiljenih jela borca protiv aparthejda. Knjiga Ksolisve Ndojije "Domaća kuhinja: Ukusi iz kuhinje Nelsona Mandele (Ukutya Kwasekhaya: Tastes from Nelson Mandela's Kitchen) sadrži veoma zanimljive recepte zvučnih naziva kao što su umsila wenkomo (gulaš od goveđeg repa), umngqusho (kukuruz i pasulj) i ulusu (iznutrice) za koje 50-godišnja kuvarica kaže da je Mandela znao da "oliže prste".

Saznajte više...

IZUMITELJ PRINGLES KONZERVE SAHRANJEN U JEDNOJ
Nakon smrti 2008. godine, samo 20 dana pre svog 90-og rođendana, izumitelj konzerve za Pringles čips, Frederik J. Baur je kremiran. Poštujući želje pokojnika, njegova porodica je deo pepela ubacila u konzervu za čips Pringles (ali nije mogao da stane sav pepeo). Ova konzerva je, zajedno sa ostatkom pepela, stavljena u klasičnu urnu i tako je sahranjena.

Saznajte više...

PRODAJE SE SO IZ LJUDSKIH SUZA
Uskoro će se u prodaji naći so koja je sakupljena iz suza ljudi koje su bile rezultat različitih emocija. So, čija će cena iznositi oko 10 evra, dolazi iz suza tuge, suza obrisanih posle kijanja, suza prolivenih tokom seckanja luka, suza smeha i besa.

Saznajte više...

7 NAJGORIH JELA
Istina je da smo okruženi nezdravom hranom prepunom šećera, masnoća i soli, obrađenom do krajnjih granica – ali, koja je ona granica koju bi trebalo izbegavati po svaku cenu? Mi smo izabrali 7 jela koja su zaista mnogo loša za vaše zdravlje i koja vam nikako neće produžiti život.

Saznajte više...

NIJE VAŽNO SAMO ŠTA JEDEMO, VEĆ I KADA JEDEMO
Vreme uzimanja hrane važno je isto koliko i to šta jedemo, zaključak je studije koja se bavila gojenjem, a objavljena je u internet časopisu "Metabolizam ćelija". To navodi na zaključak da posledice loše ishrane po zdravlje delimično mogu da budu rezultat nesklada izmeđju našeg unutrašnjeg sata i vremena kada jedemo.

Saznajte više...

INTELIGENTNIJE ŽENE VIŠE PIJU
Istraživanja pokazuju da žene koje su završile fakultet konzumiraju više alkohola nego one sa nižim obrazovanjem. One žene koje imaju diplome više piju na dnevnom nivou i takođe će pre priznati da imaju problem sa pićem. Rezultate ovog istraživanja prikupila je Londonska škola ekonomije i uključivala je na hiljade 39-ogodišnjih žena i muškaraca rođenih u toku iste nedelje 1970. godine.

Saznajte više...

12 NAJBIZARNIJIH NADEVA ZA PICU
Nedavno je bliskoistočni Pizza Hut predstavio tri nove pice, svaku čudniju od prethodne – od one sa mini čizburgerima unutar korice, do remiksa pice sa koricom u obliku krune. Kao odgovor je usledila pica iz Pizza Hut UK-a: pica koja ima hot dog u korici. Ali samo čekajte, stvari postaju još luđe.

Saznajte više...

KINDER ČOKOLADA NE POMAŽE RAST DECE
Evropska uprava za bezbednost hrane (EFSA), dala je odobrenje za razmatranje više od 200 tvrdnji o koristi prehrambenih proizvoda po zdravlje. U konačnu listu, Agencija je razmatrajući više od 2.500 podnetih zahteva, između ostalih, uključila tvrdnje da žvakaće gume bez šećera mogu da pomognu u neutralisanju plaka i proizvodnje kiselina koje izazivaju kvarenje zuba i da proizvodi sa sadržajem kalcijuma potpomažu rast kostiju kod dece.

Saznajte više...

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

ZEMLJE koje će zadovoljiti vaša nepca

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

RSS