Gastro pikanterije

12 NAJBIZARNIJIH NADEVA ZA PICU
Nedavno je bliskoistočni Pizza Hut predstavio tri nove pice, svaku čudniju od prethodne – od one sa mini čizburgerima unutar korice, do remiksa pice sa koricom u obliku krune. Kao odgovor je usledila pica iz Pizza Hut UK-a: pica koja ima hot dog u korici. Ali samo čekajte, stvari postaju još luđe.

Saznajte više...

KINDER ČOKOLADA NE POMAŽE RAST DECE
Evropska uprava za bezbednost hrane (EFSA), dala je odobrenje za razmatranje više od 200 tvrdnji o koristi prehrambenih proizvoda po zdravlje. U konačnu listu, Agencija je razmatrajući više od 2.500 podnetih zahteva, između ostalih, uključila tvrdnje da žvakaće gume bez šećera mogu da pomognu u neutralisanju plaka i proizvodnje kiselina koje izazivaju kvarenje zuba i da proizvodi sa sadržajem kalcijuma potpomažu rast kostiju kod dece.

Saznajte više...

ŠTA JE NUGAT I OD ČEGA SE PRAVI
Postoje tri glavne vrste nugata: beli, tamni i nemački nugat. Beli nugat se pravi tako što se čvrsto umute belanca sa šećerom i dodaju orašasti plodovi (najčešće badem, pistaći i lešnik) sa medom. Tamni nugat se pravi na sličan način kao i beli, osim što se najčešće pravi bez belanaca, sa karamelizovanim šećerom, tako da je mnogo tvrđi od belog. Nemački nugat, poznat i kao bečki nugat, pravi se samo sa šećerom, čokoladom i bademima.

Saznajte više...

10 ČUVENIH PISACA I NJIHOVI KOKTELI
Svi imamo svoja omiljena pića, a kokteli na toj listi zauzimaju posebno mesto. Ako želite da znate koji su to bili omiljeni kokteli nekih od najpoznatijih pisaca fikcije, kao i šta su oni o njima napisali, nastavite da čitate.

Saznajte više...

KOLAČIĆI SUDBINE I NJIHOVA ISTORIJA
Kolačići sudbine su nastali u Japanu, ne u Kini ili Americi. Najrasprostranjenije je mišljenje da su kolačići sudbine nastali u Kini, kao posledica činjenice da se služe u kineskim restoranima u Americi. Međutim, u pravim kineskim restoranima nema kolačića sudbine, niti u Kini postoje istorijski podaci o ičem sličnom. Kolačići sudbine su zapravo nastali u Japanu.

Saznajte više...

ČOVEK KOJI JEDE ŽIVE ŽIVOTINJE
Luis Kol (28) iz Londona voli da jede razne žive i mrtve životinje, svoje "poduhvate" snima i postavlja na Jutjub, a samo jedan od snimaka pregledan je više od milion puta.

Saznajte više...

TUŽILA NUTELU I DOBILA 3 MILIONA USD
Amerikanka koja je podnela tužbu protiv kompanije Ferero zbog reklamiranja Nutele kao zdrave hrane, 'izvukla' je sudsku nagodbu od čak tri miliona dolara.

Saznajte više...

9 NEVEROVATNIH ČINJENICA O HRANI
Hrana je nešto sa čime imamo svakodnevnu interakciju. Postoji gomila neobičnih činjenica vezanih za hranu koje su fascinantne i definitivno vredne čitanja.

Saznajte više...

PRODAVANJE ISEČENOG HLEBA BILO ZABRANJENO U SAD
1943. Klod R. Vikard, predsedavajući Administracije za ratnu hranu, kao i sekretar agrikulture, dobio je genijalnu ideju da u SAD zabrani prodaju isečenog hleba, što je i uradio 18. januara 1943. Konkretni razlozi nisu baš najjasniji, iako se radilo o čuvanju resursa. Jedan od razloga zabrane je bila nestašica masnog papira u koji je ovakav hleb bio uvijen. Neki misle da su razlozi bili i čuvanje pšenice i čelika.

Saznajte više...

DVE DINJE PRODATE ZA 10.000 EVRA
Dve dinje veoma tražene sorte Jubari, prodate su na aukciji u Japanu za milion jena (10.000 evra), prenose strani mediji. Voće u Japanu je obično mnogo skuplje nego u ostalim zemljama. Tako, jedna jabuka kupljena u supermarketu može da košta čak četiri evra, a korpica sa 20 trešanja i do 80 evra.

Saznajte više...

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

ZEMLJE koje će zadovoljiti vaša nepca

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

RSS