Početna >> Služimo još ideja >> KAKO ISTRANŽIRATI PILE ZA MANJE OD ŠEST MINUTA

KAKO ISTRANŽIRATI PILE ZA MANJE OD ŠEST MINUTA

Zašto je celo pile jeftinije nego kada ga kupujete u komadima? Zato što prodavac nije morao da uradi ništa više osim da pile stavi u kesu i kesu stavi u frižider. Ako umete sami da istranžirate pile moći ćete mesečno da uštedite značajnu sumu novca.


 
Naravno, najverovatnije je da pile nećete uspeti da istranžirate za 6 minuta iz prvog pokušaja, ali nakon nekoliko puta, postaćete maher. Trik je u tome da pronađete zglobove i sečete između njih.
 

Olabavite zglobove

Izvadite pile iz frižidera i ostavite ga da odstoji 10-15 minuta kako bi se malo ugrejalo. Postavite ga tako da su grudi sa gornje strane. Nežno pritisnite da bi se zglobovi olabavili. Kako da znate da su grudi sa gornje strane? Krila i bataci će biti usmereni na gore. Sve što budete uradili jednoj strani ptice, trebalo bi odmah da uradite i drugoj, što će sečenje učiniti lakšim. Počnite sa krilima, zatim isecite batake i karabatake, a tek onda grudi.

Krila

Uhvatite jedno od krila i olabavite zglobove tako što ćete krilo malo vući i uvijati. Uz pomoć oštrog noža za skidanje kostiju, isecite kožu i tetive oko koske gde ćete iseći krilo. Uvrnite zglob i uklonite gornji deo krila. Ponovite i sa drugim krilom. Krilo ćete od grudi jednostavno odvojiti tako što kost krila povučet unazad, pronađete gde je zglob zakačen i isečete između.

Bataci i karabataci

Savijte batak i karabatak unazad kako bi iskočio zglob. Uz pomoć noža, isecite kožu kako bi došli do mesa i kosti. Prstima nežno povucite batak od kostiju, pazeći da onaj manji deo tamnog mesa kod karabataka ostane netaknut. Ovo je najmekši deo pileta i oko njega se vredi potruditi. Kao i kod krila, presecite tamo gde se zglobovi spajaju, a zatim ponovite i sa drugim batakom i karabatakom.
Kako biste odvojili batak od karabataka, okrenite batak tako da je deo sa kožom sa donje strane. Pronađite liniju masnoće koja se prirodno pruža između bataka i karabataka. Iza ove linije je zglob. Nežno savijte batak i karabatak unazad po liniji masnoće da biste polomili zglob; zatim, vodeći se linijom masnoće, isecite nožem između zglobova kako biste odvojili delove. Ponovite i sa drugom stranom.

Grudi

Uz pomoć prstiju, pronađite centralnu kost na grudima. Zasecajte duž obe strane ove koske kako biste odvojili grudi. Napravite nekoliko glatkih rezova duž obe strane koske, što bliže kosti, sve dok meso nije potpuno oslobođeno od kosti. File će biti povezan sa donjom stranom grudi – možete ga jednostavno povući i odvojiti, ili ostaviti zakačenog za grudi. Na kraju nožem odvojite grudi i od zgloba za koji je bilo zakačeno krilo. Ponovite i za drugu stranu.

Vaš profil
Prijavite se ili registrujte i dobijate besplatno:
recept za jelo dana šoping akciju dana
sopstvenu online knjigu recepata
Zatražite vašu lozinku ukoliko ste je zaboravili
Ulogujte se facebook nalogom
Ukucajte sastojke i kliknite na pretragu da bi ste
dobili recepte sa vašim omiljenim sastojcima
Npr: pileće meso, tikvice, paradajz...

Ideja za šoping dana

Gastro destinacije

ZEMLJE koje će zadovoljiti vaša nepca

Šoping vodič

Pijačni barometar, trgovine, hipermarketi, prodavnice... Saveti za vas kako da uštedite...
Saznajte više...

Horoskop

RSS